alex25 Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Mój mąż zginął podczas naprawy samochodu ciężarowego TU odmówiło wypłaty odszkodowania z polisy OC tłumacząc że nie było drugiego sprawcy.Czy mam prawo do takiego odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus33 Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 mało danych. jeśli rozumiem mąż naprawiał czyjś samochód. w warsztacie? na drodze? jełśi w warsztacie to chyba bardziej jest wskazana polisa zakładu niż oc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex25 Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Mąż naprawiał na drodze samochód którym jeździł w pracy i podczas usuwania awarii ten samochód się osunął z lewarka i go przygniótł dokładna przyczyna jest badana przez prokurature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus33 Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 OC - sprawdcy!!!!!! nie było SPRAWCY (jednak zalerzy od okoliczności) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex25 Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 I o to właśnie mi chodzi że wychodzi na to że jeśli nie ma sprawcy albo sprawca by np. uciekł to znaczy że ubezpieczenie jest nie ważne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus33 Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 OC to nie to samo co AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex25 Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 alex25 wrote: I o to właśnie mi chodzi że wychodzi na to że jeśli nie ma sprawcy albo sprawca by np. uciekł to znaczy że ubezpieczenie jest nie ważne?? Ubezpieczenie jest ważne, a jedynie sprawcą szkody wydaje się być zmarły. Po prost byo zaniedbanie. Można dochodzić odszkodowania z ubezpieczeń dobrowolnych NNW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi