track99o2.pl Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 DobryW niedziele przytrafila mi sie niespodzianka, pojechalem na zawody zaparkowalem motocykl w miejscu wyznaczonym przez organizatora zawodow, obok byla firma wystawiajaca sprzet. Motocykl zabezpieczylem i poszedlem na zawody po okolo 0,5h wocilem. Motocykl zostal przestawiony bez mojej zgody w inne miejsce, a przy okazji zostal uszkodzony.Z informacji od swiadkow wynika ze zrobil to jednen z pracownikow firmy wystawiajacej sie obok.Sprawca nie chce pojsc na ugode.Moje pytanie czy mam szanse na zwrot kosztow poniesionych na naprawe?I co powinnienem zrobic?Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 Być może ma ubezpieczenie OC prowadzonej działalności i z niego będziesz mógł skorzystać w celu naprawy motocykla. Tylko teraz pytanie czy udostępni Ci taką polisę?Jak był zabezpieczony to w jaki sposób oni go przestawili i w jakim celu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
track99o2.pl Posted September 23, 2009 Author Share Posted September 23, 2009 Przy zablokowanej kierownicy mozna podniesc przod motocykla(ciezkie ale mozliwe) i pewnie przy tej operacji wywrocili motocykl.Przestawili bo im przeszkadzal w zaladunku na lawete samochodu i quadow.Proba ugodowego rozwiazania problemu zostala zakonczona nie powodzeniem, wiec pewnie nie udostepni polisy.Czy jest inna mozliwosc ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted September 23, 2009 Share Posted September 23, 2009 Zgloś się na policję z informacją, że podczas zawodów Twój pojazd został przestawiony bez Twojej wiedzy i tak na prawdę bezprawnie(zakładam,że nie było zakazu parkowania). Po takiej interwencji powinno dojść do ugody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronco Posted September 23, 2009 Share Posted September 23, 2009 o ile świadkowie się nie wycofają .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts