edi_max Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Witam, Spowodowałem kolizję pod wpływem alkoholu (niestety) . Minął już miesiąc od zdarzenia , nie dostaje żadnej informacji od firmy ubezpieczeniowej , oprócz listu z podaniem danych kierowcy. Telefonowałem do firmy ubezpieczeniowej , uprzejma Pani poinformowała mnie iż nie mam czekać na żaden list i żadne informacje. Napomknę jeszcze iż do tego czasu nie było żadnej rozprawy , tylko wezwanie na policje w sprawie wykroczenia. Może ktoś będzie się znał co mam zrobić w takiej sytuacji i może mi coś sęsownego podpowie. Przyznam szczerze iż jest to moja pierwsza i ostatnia kolizja gdyż zabrano mi prawo jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 ale poczekaj - o jakie odszkodowanie chodzi?Dla Ciebie z AC?Mozesz czekac ile masz ochote - nie bedzie wyplacone skoro prowadziles pod wplywem. Calkiem zreszta słusznie - niestety nastepnym razem moze nie wsiądziesz za kółko i nie zrobisz innym krzywdy.Tak wiec na swoje AC nie masz co czekac. A jesli chodzi o odszkodwanie z Twojego OC dla poszkodowanego, to najprawdopodobniej ubezpieczalnia nie bedzie czekac na wyrok sadu, ktory Cie skaze i wyplaci na podstawie samej notatki policji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi