Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

dekarze zrzucili mi dachówkę na auto,jak to zalatwić?

seboljeiv
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam ponownie!

w zwiazku z remontem dachu w moim bloku trzypietrowym,dekarze ktorzy siedzieli na dachu jak mowią poluzowali dachówki i jedna spadła na dach mojego auta, czego efektem jest kilka nie małych wgnieceń... dekarze przyznają sie do winy bo nie zalozyli zadnej siatki ochronnej ani nie poinformowali o robotach na dachu, zwracam sie do was z prośbą o wyjasnienie co potrzeba do spisania odpowiedniej umowy w takim wypadku zeby ubezpieczyciel tej firmy ktora wykonowyla roboty na dachu wyplacil mi naleznosci za naprawe mojego auta, i jak to jest wogle z ubezpieczeniem takiej firmy- oni mają OC ,czy wogle bedzie jakis problem z odszkodowaniem?

jutro spisze umowe gdyz dzis sie spieszylem i nie mialem czasu, a poza tym Ci jeszcze pseudo robotnicy bedą robić caly tydzien ten dach...

aha, jeszcze jedno przyszlo mi do glowy, mam żądać odszkodowania od tych robotników- czyli firmy w ktorej oni pracują czy od spółdzielni mieszkaniowej ktora zleciła naprawę dachu tej firmie?

• 6 miesięcy temu...

Odszkodowanie z OC firmy wykonującej remont.

Piszą oświadczenie w którym przyznają się do wyrządzonej szkody i po sprawie.

Zapewne od nich TU ściągnie pieniądze za rażące niedbalstwo (nie zabezpieczenie odpowiednie budowy) ale to juz ich problem nie Twój...