maradona Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Witam serdecznie. W sobotę miałem wypadek drogowy. Do mojego samochodu podczas prawidłowo wykonywanego manewru skręcania w lewo uderzył pijany motocyklista. Sprawca był nietrzeźwy, bez prawa jazdy kat.A, jechał motocyklem krosowym bez prawa poruszania sie po drodze publicznej (bez świateł, kierunkowskazów, tablic rejestracyjnych), wyprzedzał z bardzo dużą prędkością na podwójnej ciągłej, szacuje jego prędkość na około 120 km/h. Poszkodowany jest w poważnym stanie i przebywa w stanie śpiączki farmakologicznej. Jego przyjaciel poprosił mnie o wycofanie zgłoszenia szkody z PZU. Zdecydował się pokryć koszty naprawy mojego samochodu. Po przeprowadzeniu wywiadu na policji okazało się, że jest to jak najbardziej legalne i zgodziłem sie na tę propozycję. Chcę sporządzić umowę pomiędzy mną i osobą, która zdecydowała się w imieniu poszkodowanego na pokrycie kosztów naprawy mojego auta. Jest mi ono pilnie potrzebne do pracy i chciałbym jak tylko będę mógl pomóc finansowo poszkodowanemu. Jakie punkty powinieniem umieścić w umowie. Mają Państwo może wzór gotowej umowy? Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 wg mnie wybierasz najgorszy z możliwych sposobow, ale to Twoje pieniądze, możesz nimi dysponować swobodnie. Oczywiście nikt podobnych wzorów nie ma, bo to jednostkowy przypadek, więc musisz sam stworzyć własną umowę cywilno-prawną. Podejrzewam jednak, że wkrótce pojawisz się znów na forum pytając co zrobić gdy nie możesz wyegzekwować tejże umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi