wypadek w pracy w kopalni
Założył nero6323, 23 września 2009 · 437 wyświetleń
Tabela któr posługują się lekarze orzecznicy ZUS znajduje się w rozporządzeniu - niżej link do rozporządzenia
link zewnętrzny zablokowany
Mozna się odwolać. Na decyzji jest pouczenie do kogo i w jakim terminie należy sie odwołać.
Zapewne można się odwołać do ubezpieczyciela, czyli PZU.
Myśle, że mimo wszytko trzeba zacząć od zapoznania się się z tabelą obowiązującą w PZU odnośnie stawek procentowych z tytułu uszczerbku na zdrowiu.
nero6323 napisał(a):
A jak mam się odwołac od tej niskiej kwoty i gdzie?
o okreslenie % wg którego obliczono Ci odszkodowanie.
nero6323 napisał(a):
naprawdę nic się z tym nie da zrobic ? przecież bólowego więcej się dostaje niż ja przy trwałym uszczerbku na zdrowiu palec mi nie odrośnie!
Nic nie piszesz na jaka kwotę jesteś ubezpieczony, a od tego tez zalezy wysokośc odszkodowania. Zobacz swoją polise i napisz nam , to Ci powiem ile % dostałes z PZU
Według moich obliczen, kolega dostał 2.5%,= 800 zł, A Ty 3.5 %=1020 zł lub 4% =1280 zł
Spójrz na link który masz podany i porównasz sobie jakie w ZUsie sa róznice. Pozdrawiam
goana napisał(a):
Według moich obliczen, kolega dostał 2.5%,= 800 zł, A Ty 3.5 %=1020 zł lub 4% =1280 zł
Spójrz na link który masz podany i porównasz sobie jakie w ZUsie sa róznice. Pozdrawiam
nero6323 napisał(a):
Dziękuje za odpowiedz 🙂 mam jeszcze jedno pytanko tym razem co do ZUS a mianowicie ile mam czasu żeby złożyc papiery do ZUS na komisję ?
Mysle ze juz wypadek masz zgłoszony w pracy i protokól BHP spisany, w koncu Kopalnia to firma potezna i działa zgodnie z przepisami.Skontaktuj się z insoektorem BHp i zapytaj na jakim to jest etapie.Zakład pracy przygotuje Ci niezbedne dokumenty i on wysyła do ZUS, ale ty musisz tego przypilnowac.Powodzenia