Mloody_93 Posted September 23, 2009 Share Posted September 23, 2009 Mam uraz łękotki i szynę gipsową na 3 tygodnie jestem ubezpieczony w szkole czyli PZU najprawdopodobniej czy mam szanse na jakies odszkodowanie i o jakich sumach mozna rozmawiac.....Chodzi mi o ogolna informacje zdaza mi sie to pierwszy razZ GÓRY DZIEKUJE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka1661348212 Posted September 29, 2009 Share Posted September 29, 2009 Szkoła ma niskie ubezpieczenia,na wiele nie oczekuj.Odszkodowanie należy się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aga1974 Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Moja córka mając 11 lat uległa wypadkowi w skutek czego doznała rozerwania powłok jamy brzusznej i przeszła operacje. W szpitalu przebywała 11 dni. Wypadek zdarzył się rok temu.Pozostała blizna około 20cm.i miała założone 17 szwów .PZU przyznało 1,5% tj.120zł odwołanie nie przyniosło żadnego rezultatu .Czy jest możliwość odwoływania się dalej i sens aby walczyć z PZU .Z góry dziękuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda1661348216 Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Do AGA1974.. gdzie twoja córka miala ten wypadek?? w szkole?? gdzie jest ubezpieczona?? czy ma wykupione ubezpieczenie szkolne albo jakiekolwiek inne?? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aga1974 Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Moja córka ma wykupione ubezpieczenie szkolne w PZU wariant drugi. Wypadek miał miejsce na zbiórce harcerskiej.Dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aga1974 Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Witam! Moja córka mając 11 lat uległa wypadkowi na ognisku. Wypadek zdarzył się 6 września 2008 roku. Na tym ognisku zamiast pieczenie ziemniaków okazało się, że dzieci wspinały się na drzewo. Gdy moja córka wspięła się na drzewo, zsunęła się po pniu drzewa. W wyniku czego doznała rozerwania powłok jamy brzusznej. Przeszła operację pod narkozą zszycia mięśni jamy brzusznej. Przebywała w szpitalu 11 dni. Po tym zdarzeniu została jej widoczna blizna około 20 cm. Miała założone 17 szwów, nie wspominając już o szwach, którymi połączono mięśnie jamy brzusznej. Chociaż minął już rok po tym zdarzeniu córka nadal to bardzo przeżywa i korzysta z pomocy psychologa.Ubezpieczona jest w szkole (w PZU), dostała 120 zł odszkodowania. Suma ta została przyznana bez komisji lekarskiej.Po całym tym zdarzeniu dowiedziałam się, że instruktor nie miał żadnych uprawnień do prowadzenia harcerstwa.W szkolnym sekretariacie powiedziano mi, że mam sama wzywać komisję lekarską, że to jest uszczerbek na zdrowiu i, że to był nieszczęśliwy wypadek. Córka jest objęta w II wariancie w PZU.Proszę o pomoc i z góry dziękuję.Mam pytanie,czy jest sens w odwoływaniu się od decyzji .I czy mogę żądać zadośćuczynienia dla mojego dziecka od człowieka który prowadził tą drużynęwitam i proszę o odpowiedz ,morze ktoś się orientuje co mam zrobić .Czy jest sens w dalszym odwoływaniu się od decyzji PZU i co mam zrobić co do pana niby drużynowego ,bo on w ogóle się nie przejmuje tym co się stało ,że dziecko było o włos od śmieci.Została blizna ,dodam że brzydka i uraz psychiczny.Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wal Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 może Pani odwoływać się od decyzji PZU, ale proszę się nie łudzić - świadczenie, ze względu na (jak zwykle) bardzo niską sumę ubezpieczania, będzie niewielkie - przede wszystkim - powinna Pani zgłosić roszczenie z tytułu odpowiedzialności cywilnej - na pewno do opiekuna, a jeśli to było w ramach zajęć dodatkowych oferowanych przez szkołę (nawet lepiej) - z OC szkoły. Tylko z tych ubezpieczeń może Pani uzyskać dla córki jakieś sensowne świadczenie. Przy czym - opiekun - niekoniecznie takie ubezpieczenie posiada - szkoła na pewno tak. Powierzyła Pani dziecko ich opiece - to, że nie była sprawowana właściwie - nie ulega żadnej wątpliwości.Sąd też jej nie będzie miał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts