Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Kradzież auta i problem z uzyskaniem odszkodowania

bartman
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam poważny problem, ponieważ mój VAN (Mercedes Sprinter) został skradziony tego roku 17 stycznia. Ubezpieczenie za pośrednictwem A-Plan na Tooting, umowa z AVIVA Insurance. Ubezpieczenie obejmuje Third Party Fire And Theft, czyli od kradzieży jest uzbezpieczony. Kiedy dzwonię do firmy A-Plan - słyszę tylko jedno - WŁAŚNIE koleżanka dzwoniła do AVIVA i każą czekać, albo sprawa jest w toku.

Aktualnie mija pół roku i nadal nie otrzymałem żadnego listu, ani informacji co w tej sprawie. Dostarczyłem wszystko czego rządali, czyli dokument V5, MOT, kluczyki, kopie prawa jazdy, kopie dokumentu o moich zniżkach, numer zgłoszenia na policję. Po paru tygodniach od kradzieży wysłali tylko jakiegoś agenta, który przeprowadził wywiad co - jak - gdzie. Od tamtej pory nie uzyskuje żadnych informacji. Boję się iż grają na zwłokę i chcą uniknąć wypłaty odszkodowania. Dodam, iż w papierach było napisane, iż pojazd jest warty 3500 funtów. Z tego jednak co wiem, to ubezpieczalnia ma wycenić wartość pojazdu na dzień, kiedy został skradziony. Wartość powinna być około 4500 funtów

Proszę o pomoc kogokolwiek kto wie, gdzie mogę uzyskać więcej informacji. Nie mogę dotąd znaleźć żadnej kancelarii prawniczej, która by się tym zajęła. Jest jeszcze więcej szczegułów, ale o tym na miejscu. Jeżeli nie ma możliwości wywalczenia niczego więcej, poza odszkodowaniem, jestem w stanie po wygranej sprawie zapłacić za usługę po ówczesnym uzgodnieniu warunków.