kicia1503 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 WitamMiałam stłuczę na pakingu, sprawca napisał mi oświadczenie, mimo tego Polskie Towarzystwo Ubezpieczeń nie chce mi wypłacić odszkodowania dopóki sprawca nie potwierdzi im ze faktycznie zaistniała taka sytuacja. Niestety sprawca teraz nie spieszy sie z potwierdzaniem (nie wiem nawet czy kiedykolwiek to zrobi), zreszta nie jest to w jego interesie.Czy faktycznie ubezpieczalnia ma prawo wtrzymywać wypłątę do czasu potwierdzenia zaistniałej sytuacji przez sprawcę?Po co w takiej sytuacji jest ośwadczenie sprawcy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Oświadczenie sprawcy jest to dokumenty wymagany od Ciebie jako strony poszkodowanej, a sprawca musi potwierdzić okolicznośći z racji braku policja zgodnie z art 16 pkt3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 poinformuj gościa, że albo niezwłocznie potwierdza w PTU okoliczności wypadku, albo Ty zgłosisz go (wypadek i sprawcę) na policji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandzion Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 glupie oswiadczenia.ludzie kilkanascie dni temu lepek wjechal mi w tyl wezwalem policje spisali dostalem protokol i cacy.z tym moga mi skoczyc chociaz juz miesiac prawie minal a oni ciagle maja problem.w poniedialek skladam skarge do rzecznika ubezpieczen.paranoja a panie co tel odbieraja maja nas w d....nawet jeedno z druga wlasnej kultury niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 I co Ci da ta skarga do RU ? NIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi