Ciekawski Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Witam wszystkich. Mam do was parę pytan na temat roznych rodzajów ubezpieczen.I spraw zwiazanych z ubezpieczeniami. 1.a) Chcialbym się ubezpieczyc. Przyposcmy mam wypadek zlamie sobie reke – które ubezpieczenie wyplaca mi pieniadze NNW,NW ?? b) Ide sobie ulica, ktos mnie zaatakuje bede się bronil i uszkode go, będzie żądał ode mnie pieniedzy czy Oc pokrywa takie szkody, lub jade na rolkach i nie wyhamuje i uderzę w auto porysuje je- Oc pokrywa takie szkody ? Lub zniszcze cos swiadomie Oc pokrywa koszty dewastacji ? Na przykład wkurzylem się na kolege i podpalilem mu auto ? c) Źle się czuje, zachorowalem na jakas dziwna chorobe. Na przykład ukasil mnie kleszcz i podejzewam bolerioze. Badania są drogie. Są ubezpieczenia od zachorowania które refunduja badania, pobyt w klinikach, leczenie itd. ?? Czy istnieja takie pakiety połączone. Jakie firmy polecacie ? Taki pakiet. Z tego co wyczytalem to potrzebowalbym ubezpieczenie Oc w zyciu prywatnym, NNW, ubezpieczenie zdrowotne. 2.Ubezpieczenie od Śmierci. Czy można kogoś ubezpieczyć bez czyjeś woli ??Tak zeby ta osoba nie wiedziala ze jest ubezpieczona. Lub po jego smierci mamy lub taty, rodzina która ma pelnoletnie dzieci mogla się utrzymac. Lub przeszla renta z ojca lub matki, na matke lub ojca, lub dzieci. CHCIALBYM ABY TE UBEZPIECZENIA ZAWIERALY;-smierc-renta-emerytura-wypadki-koszty leczenia-zasilek dzienny-koszty rehabilitacji-szkody na osobie-szkody na mieniu 3.Ubezpieczenia zwiazane z motoryzacja.a) czy majac auto na angielskich lub irlandzkich tablicach można je normalnie ubezpieczyc w polsce. Chodzi mi o ubezpieczenie Oc. b) jakie ubezpieczenie jest potrzebne w razie wypadku ze swojej winy poza Oc, chodzi mi o cos takiego jade sobie, i walnolem w drzewo. Autocasco ?? c) mam wypadek ze swojej winy. Auto nadaje się do kasacji. Ile moge dostac maksymalnie % wartosci auta ?? d)Przyposcmy ze zostawilem auto pod supermarketem. Ide na zakupy wracam. I patrze ze ktos mi demoluje auto. Zatrzymuje go okazuje się ze ma Oc osobowe. Czy z jego Oc pokryja koszty dewastacji. Nie wzywalbym policji itd. Ogolnie która firma ubezpieczeniowa jest najlepsza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doradca545 Posted September 25, 2009 Share Posted September 25, 2009 Witam serdecznie.Ciezko mowic o takich sprawach, jesli sie na tym nie zna, dlatego nie radzilbym korzystac z pomocy pseudo internetowych fachowcow aby dowiedziec sie czegos wiecej nalezaloby umowic sie na spotkanie z agentem w celu zaczerpniecia konkretnych informacji i porozmawianiu o ofercie, nie koniecznie z jednej firmy, a raczej wszystkich ofert rynkowych. Sam jestem doradcą firmy, ktora ubezpiecza 80 mln ludzi na calym swiecie. Po krotce odpowiem na Pana pytania:1a - NW, NW, Na wypadek - nazwy sa przeróżne, w zaleznosci od firmy.1b - potrzebne byloby raczej AC, poza tym zeby byla wplata swiadczenia zdarzenie musi byc PRZYPADKOWE1c tak, ubezpieczenien moze zawracac koszty leczenia, rehjabilitacji, zabiegow medycznych 2 nie mozna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts