Rafaellowarszawa Posted September 27, 2009 Share Posted September 27, 2009 WitamWczoraj (26.9) kupiłem Skodę Felicie Kombii(1998r). Poprzedni właściciel ubezpieczył ją w PZM TU(Polski Związek Motorowu-Towarzystwo Ubezpieczeń.)-Oc jest ważne do września 2010r. Stary właściciel miał 60%zniżki za bezszkodową jazdę. Ja mam 23lata, prawo jazdy od lipca 2009 i wcześniej nic nie ubezpieczałem. Do współwłaściciela wezmę swoją narzeczoną: 23 lata, 30 %zniżki ale nie ma prawa jazdy.Moje pytanie jest następujące: Jeśli zostanę w PZM to towarzystwo zrobi mi rekalkulację składek:-czy ja będę musiał od nowa płacić za OC czy tylko różnicę czekam na odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted September 27, 2009 Share Posted September 27, 2009 Jeżeli wczoraj nabyłeś pojazd to masz 30 dni na decyje - zostaje/rezygnuje z polisy. Jeżeli zostaniesz z polisą PZM-tu to na pewno nałożą rekalkulację składki.Pamiętaj aby ewentualna rezygnacja z polisy wpłynęła do TU na minimalnie przeddzień 30 dnia od daty zakupu pojazdu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts