admin Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Dzisiaj rozwijamy tematykę naszego forum o wypadki drogowe w Niemczech, zachęcamy do wypowiadania się w nowym dziale! Wasze porady mogą komuś pomóc:)pozdrawia zespół odzyskaj.info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 ciekawie się rozwija te forum, ja bym dodał jeszcze HOLANDIE!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 blisko poltora roku temu mialem wypadek podczas pracy.. moj kolega mial wypadek tirem moj pracodawca wyslal mnie na miejsce uw wypadku dotarlem po 5 godzinach.. poniewaz bylem kolo bydgoszczy a to stalo sie w niemczech tuz za granica .. gdy dotarlem na miejsce trwaly jeszcze prace porzadkowe bo kolegi auto przewrocilo sie na bok blkoujac cala szose bylo to na tzw "landowce" ok godz 1.00 w nocy firma niemiecka zaczela przeladunek towaru wozkiem widlowym ktory wiozl kolega na moje auto(firmowe) ja zapinalem z moim szefem pasy -mocujace ladunek.. gdy podeszlem aby zapiac "klonice" (wozek odjechal od auta) niemogac zapiac szew podszedl aby mi pomoc w tym monencie poczolem ostry bol w nodze -upadlem po kilku sekundach znow!!! okazalo sie ze gdy kierowca wozka odjechal cofajac do tylu z calym impetem nawrocil przejezdzajac przez moja noge po czym pewnie mnie nie widzac ze leze przejechal mnie jeszcze raz !!! po czym moj szew wyciagnal go z tego wozka widzac co sie stalo i ze ten czlowiek nie reaguje co sie ze mna dzieje.. przyjechala niemiecka policja wezwala karetke ktora mnie zawiozla na granice tam czekala juz polska karetka po przeswietleniu stwierdzono ze mam liczne otarcia i krwiak na lydce wiekkosci pilki do tenisa praktycznie cala lydka byla fioletowa .. po przewiezieniu do domu pojechalem do prywatnej lecznicy tam stwierdzono liczne zlamania i zmiazdzenie dwoch palcy od stopy!!! do dnia dzisiejszego nie otrzymalem zadnego odszkodowania!!! czy moge sie domagac odszkodowania od szpitala za niedopatrzenie ze noga jest tak polamana? w lutym koncza mi sie wszelkie swiadczenia co teraz ? od niemcow tez nic nie dostalem choc szef mowi ze oni sa poinformowani ze bede sie domagac odszkodowania ! jak sprawdzic czy to prawda nie znam ani nazwiska sprawcy a ni nazwy firmy w ktorej ten czlowiek pracowal.. jezeli to mozliwe prosze o jakas rade z gory dziekuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STOWARZYSZENIE MOTOEXPERT Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Witaj. Sprawa już pewnie od tego czasu zamknięta ale kilka słów na tematSprawą powinien zająć się adwokat polsko i niemiecko języczny. Każda firma ma ubezpieczenie OC i należy się wtedy odszkodowanie z polisy OC firmy. Wypadek miał miejsce w pracy więc powinno być spisany protokoł z wypadku. Sam nie jesteś w stanie uzyskać odpowiednich dokumentów, ale adwokat po otrzymaniu odpowiednich dokumentów takich jak w/w protokoł, obdukcję lekarską ze szpitala, z kliniki, występuje do TU gdzie ubezpieczona jest firma o stosowne odszkodowanie. Co do odszkodowania od szpitala to sprawa jest może mniej skomplikowana ale szpitalowi musisz udowodnić błąd lekarski. To raczej już w sądzie i wtedy domagać się odszkodowania. To tak w telegraficznym skrócie.PozdrawiamJarosław KołodziejStowarzyszenie Międzynarodowych Rzeczoznawców Techniki Samochodowej MOTOEXPERT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi