igor Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 witam wczoraj miałem kolizje drogowa niestety z mojej winy. jechałem autem pożyczonym od kolegi i w dodatku nie mam jeszcze prawa jazdy (czekam na 2 egzamin) dostałem mandaty 500 za brak uprawnień i za spowodowanie kolizji 250 zl.. i teraz mam pytanie czy TU wypłaci odszkodowanie?? i czy możne żądać jego zwrotu ode mnie ?? jakie konsekwencje poniesie moj kolega?? dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 kolega nie poniesie raczej zadnych konsekwencji.A ty jeszcze tylko zaplacisz za szkody, ktore wyrzadziles w kolizji i jestes wolny:)))Znaczy sie tak - ubezpieczalnia na pewno wyplaci odszkodowanie poszkodowanym. Tutaj nie musisz sie martwic, ani kolega.Z tym, ze po wyplacie ubezpieczalnia zwroci sie do Ciebie o zwrot wyplaconego odszkodowania, ktore bedziesz niestety musial oddac. Inna sprawa, ze nie wiem szczerze mowiac, jak bedzie z prawkiem. Wydaje mi sie, ze nie powinno byc problemow, skoro nie jechales pod wplywem, ale moze i bedzie to mialo wplyw na dopuszczenie do egzaminu.Szczerze mowiac nie wiem jak to sie ma do egzaminu - ktos madrzejszy musi sie wypowiedziec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor Opublikowano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 a nie wiesz mniej więcej ile to wszystko możne potrwać ?? tzn. kiedy dostane jakies pisemko od ubezpieczalni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi