Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

uniqa- ubezpieczenie majatkowe odmowa wypłaty

anetad
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Okradziono mi mieszkanie podczas pobytu na wakacjach ( poczatek lipca). Uniqa odmawia mi wypłaty odszkodowania, bo jak twierdzi Pan z likwidacji szkód nie miałam dwóch zamków w drzwiach. A w OWU jest wyraźnie napisane , że zwykle drzwi musza byc wyposażaone w dwa zamki, natomiast antywałamaniowe nie muszą. Pan likwidator był informowany dwukrotnie, że posiadam drzwi antywałamniowe i pytałam się czy jest potrzebny certyfikat, na co on odpowiedział, że nie. Po czym 29 wrzesnia otrzymałam informację, że odszkodowanie nie bedzie mi wypłacone. Telefonicznie Pan powiedział, że nie mam drzwi antywałamaniowych, bo gdybym je miała to złodzieje by ich nie otworzyli !!!!!!

Mamy juz koniec września a oni nadal odwlekają, mam napisac odwołanie , jeżeli chcę aby ponownie ktos rozpatrzył moją szkodę.

Po prostu wyslij im ten certyfikat skoro masz drzwi antywlamaniowe - jaki problem?:)))

No chyba, ze drzwi nie sa jednak antywlamaniowe, wtedy mozesz miec problem, bo nie spelniono warunkow OWU.

W kazdym razie napisz w odwolaniu, ze prosisz o ponowne rozpatrzenie sprawy i zalacz certyfikat i tyle. Nie trzeba sie rozwijac w takim wypadku:)

• 5 miesięcy temu...
Jeżeli w OWU jest napisane że musza być dwa zamki w drzwiach a był tylko jeden to nie wypłacą odszkodowania nawet jak drzwi były antywłamaniowe . Ale jak ubezpieczaliście Państwo mieszkanie to agent lub pracownik powinnien o takie rzeczy pytać. Bo nie ubezpiecza się mieszkań jak jest jeden zamek bo wiadomo że jak bedzie kradzież to TU nie wypłaci . Fakt posiadania drzwi antywłamaniowych skutkuje tylko dodatkową zniżką przy ubezpieczeniu ale raczej nie może być powodem odmowy odszkodowania w razie stwierdzenia że drzwi były zwykłe.

piotr2707, ubezpieczyciele różnie regulują sprawę ilości zamków i innych wymogów dotyczących zabezpieczeń mieszkania, ten najwyraźniej dopuszcza takie rozwiązanie. Lepiej nie zakładać, że coś jest tak, jak Ci się wydaje, tylko trzeba czytać OWU ;)

I to bez względu na to, co mówi agent.

najgorSze jest TUW POCZTOWE TO ZŁODZIEJE ! ZAWSZE ZNAJDĄ HACZYK RZEBY CI NIE WYPŁACIĆ!

MAJĄ NIEWYSZKOLONYCH PRZEDSTAWICIELI KTÓRZY NIE POTRAFIĄ WYPEŁNIĆ PRAWIDŁOWO POLISY!

CHCIAŁEM UBEZPIECZYĆ DOM BO BANK PRZY KREDYCIE TEGO RZĄDA A ON ZAMIAST SKŁADKĘ PRZY DOMU(MURACH) ZAPISAĆ TO PRZY GOSPODARSTWIE DOMOWYM WPISAŁ KWOTĘ SKŁADKI PRZEZ CO UBEZPIECZONE JEST TO CO ZNAJDUJE SIĘ W DOMU NA CO TO BANKOWI??? NO I KRACH CHCIAŁ ŻE DACH NAM SIĘ SPALIŁ I ZA DACH NAWET 1Ł NIE DOSTANIEMY "BO TO SĄ MURY".CZY JA MAM SIĘ ZNAĆ W KTÓRYM MIEJSCU AGENT POWINIEN WPISAĆ KWOTĘ? SKORO ON NAWET SIĘ NIE ZNA? BANDA ZŁODZIEI

gospodarstwo domowe od pożaru i innych... to zaznaczył ja się na tym nie znam myślałąm że skoro mówię że bank potrzebuje potwierdzenia że dom ubezpieczony bo to dom na kredyt to wiadomo że ban nie interesuje się co jest w środku