Luska Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Witam!Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a mianowicie jaki jest termin odwołania się, jeśli kwota jaką wyliczyli mi za uszkodzony samochód jest zaniżona Mam AC i OC w Axie. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 masz trzy lata na dochodzenie roszczen - tak generalnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luska Opublikowano 2 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Dzięki! A mam takie jeszcze pytanie. Czy orientuje się ktoś może ile to może kosztować?1) klamka zewnętrzna drzwi przednich lewych (wymiana)2) listwa drzwi przednich lewych (wymiana)3) drzwi tylne lewe (wymiana; lakierowanie częsci nowej)4) klamka zewnętrzna drzwi tylnych lewych (wymiana)5) listwa drzwi tylnych lewych (wymiana)6) błotnik tylny lewy (wymiana; lakierowanie części nowej)7) kołpak koła tylny lewy (wymiana)smileys/bigeyes.gif drzwi przednie lewe (naprawa; 20.0; lakierowanie naprawcze)9) zderzak tylni (odtw. lak. el. z tw.; lakierowanie naprawcze). To są elementy wymienione przez rzeczoznawce. Samochód to PEUGEOT 206-9 cio letni.Byłabym wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 1. skąd wiesz, że odszkodowanie jest zaniżone, skoro sama nie wiesz jaki jest ten "rzeczywisty" koszt?2. jeśli to AC to pewnie będzie szkoda całkowita, aa co do cen części to wybacz, ale nikt nie jest chodzącą encyklopedią.3. bochenek ma rację TYLKO jeśli to szkoda z OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luska Opublikowano 2 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Axa mi wyliczyła szkodę na 1800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 PAblo - a czy aby okres 3 lat nie dotyczy wszystkich umow ubezpieczenia -wlasnie tych dobrowolnych tez???Przy OC jak masz to efektem przestepstwa, to i do 20 lat mozna dochodzic roszczen, a przy dobrowolnych o ile si enie myle, to jest wlasnie te 3 lata??PRzynajmniej tak jest o ile sie orientuje:)Bo raczej nie wierze w to, ze jakas ubezpieczalnia w swoim OWU zawarla krotszy okres. Znaczy sie w to, ze zawarla, to moge uwierzyc, ale w to, ze to obronia w sadzie, jedsli odwolanie bedzi epo ich terminie, to juz nie uwierze:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 LUŚKAa może tyle Ci się należy? AXA wylicza na zamiennikach, tak się kończy "tanie" ubezpieczenie. Zacznij od ściągnięcia rozliczenia szkody, bo może burzę w szklance wody robisz Bochenek nie przypominam sobie, aby w OWU Ac był jakiś ustalony termin dochodzenia roszczeń. Poniważ to umowa jak każda inna,, obowiązują tu chyba ogólne przepisy "gospodarcze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi