kimsi_3 Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 witam, dzis jadac do Wrocławia mialam mały wypadek. Dopiero co kupilam samochod i nie zdazylam go jeszcze przerejstrowac.opisze zdarzenie:wyprzedzalam i nagle facetowi z mojej prawej tez sie zachcialo... zderzylismy sie bokami.... ja bylam juz na lewym pasie. gdy sie zatrzymalismy on odrzekl,ze to moja wina, bo po co wyprzedzalam...mozliwe,ze moja ale jak wspomnialam auto nie jest jeszcze przerejstrowane.i co teraz?facet pojdzie do ubezpieczalni, pokaze moje oswiadczenie i sie okaze,ze poprzedniemu wlacicielowi przysla pismo do domu.jak to teraz jest? jemu zabiora znizki, czy jak pokaze umowe kupna- sprzedazy to do mnie przyjdzie pismo? ale jak oni beda chciali naprawic czyjs samochod jak z mojego OC nie pojdzie, bo auto jest jeszcze na poprzedniego wlasciciela....co zrobic by poprzedniemu znizek nie zabrali a zebym ja nie musiala placic z wlasnej kieszeni za naprawe?prosze o rady.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 witamwiesz co, wydaje mi się że to jednak jego wina, była policja na miejscu kolizji? facet nie spojrzał w lusterko i zaczął wyprzedzanie, sądze, że on winien jest Ci odszkodowanie, nie ty jemu.opisz dokładnie czy była policja i co słychać, postaram sie dowiedziec w twojej sprwie wiecej i ci napisze, tylko się przypomnij w wątku! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beata3203 Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 najważniejsza jest umowa kupna-sprzedaży. masz 30 dni na przerejstrowanie. 2 dni temu miałam taka kolizje- wyprzedzałam, byłam juz na lewym pasie, a kobiecie zachciało sie nagle skrecac w lewo. nie chcąc uderzyc z impetem, puscilam hamulec i wjechalam do rowu(na szczescie płytkiego). policja uznała jej ewidentna wine i dostała 500 zl mandatu i 6 pkt. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi