Witam szanownych forumowiczów. Mam problem z PZU i nie bardzo wiem jak go rozwiązać.
Mianowicie wymówiłem dalsze ubezpieczenie OC i AC w PZU, rezygnacje(po konsultacji telefonicznej z biurem obsługi klienta) przesłałem mailem. Okazało się po 3,5 m-ca iż dostałem wezwanie do zapłaty za ubezpieczenie. Mój mail zaginą, tak mi powiedziano i nie sa w stanie go odnaleźć, ja swojego również wykasowałem bo uważałem ze jeśli z firmy tak "poważnej" jak PZU nie przyszła żadne info po takim czasie wiec rezygnacje przyjęto. Rozmawiałem z biurem windykacji gdzie jedyna forma rozmowy było tylko płacić, nie ma żadnej możliwości odwrotu, o straszeniu nie wspomnę. W związku z tym mam pytania do szanownych forumowiczów a mianowicie, jak dochodzić swoich racji? do kogo się zwrócić o pomoc? czy składka AC również podlega przepisom o obowiązkowej zapłacie czy tylko OC? czy pisać zażalenie do centrali PZU czy do oddział? bardzo proszę o pomoc, może ktoś już przeżył podobną sytuację i podzieli się ze mną swoją wiedzą.