tekila Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 W wypadku rozbiły mi się okulary i zegarek,PZU usiłuje teraz zaniżyć wartość tych rzeczy, twierdząc że nie są warte tyle co je wyceniłam. Okulary już kupiłam ale wg nich za drogie niż te co miałam i nie chcą zwrócić kasy za nie. Zegarek też wycenili na grosze a 4 lata był więcej wart jak go kupowałam. CZUJĘ SIE JAK OSZUST, który chce wyłudzić od PZU kasę! Nie dość że zostałam poszkodowana to jeszcze narażają mnie na stresy i udowadnianie że mam rację.Czy jest jakiś "paragraf" na takie postępowanie PZU, co można zrobić w takim przypadku?Z góry dzięki za rady! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 PRzede wszystkim jest jeden "paragraf", ktory musisz pokonac.Jest to art 6 Kodeksu Cywilnego.Mniej wiecej chodzi w nim o to, ze musisz udowodnic, ze te rzeczy sa warte tyle, na ile je wyceniasz.Jak sama piszesz 4 lata temu okulary byly warte wiecej - ale jak udowodnisz, ze sa caly czas warte tyle samo?))Tak wiec ciężar dowodu niestety spoczywa na tobie. Ale nie martw sie - jesli sie zdeydujesz isc do sadu na pewno dostaniesz wiecej niz PZU Ci proponuje:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts