rkapi Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 WITAM. Kupiłem samochód w lipcu tego roku na kredyt za 35000tyś. zł. W piątek 02,10,2009 miałem kolizje z drugim samochodem nie z mojej winy.Dzisiaj czyli 06,10,2009 był rzeczoznawca obejrzał wycenił i powiedział szkoda całkowita, wartość samochodu wyceniam na 33900zł. kwotę jaką mogą mi wypłacić to jest 20800 zł. reszta samochodu jest warta coś około 11900 zł.Powiedział jeszcze coś takiego naprawa w salonie OPLA przekroczy prawie dwukrotnie wartość samochodu kwota coś około 56000 zł.Kazał mi zadzwonić do UNIQA po niedzieli to mi powiedzą czy mogą odkupić ten samochód od mnie.Ale czy ja go chce sprzedać ?Problem mój polega na tym że byłem w banku i na dzień dzisiejszy zalegam na kwotę 38900 zł czyli jeśli mi wypłacą nawet te 20tyś. i ja go sprzedam za około 12 tys to i tak mi brakuje jakieś 6tyś do wpłaty w banku żeby pozbyć się kredytu. Kwota ta 20800 starczy mi na naładowanie samochodu jeśli będę kupował części ze szrotu i jakieś zamienniki,a przecież on był cały i na orginalnych częściach.Ja nie chce go sprzedawać tylko chce mieć taki sam samochód jak miałem przed kolizją ,lub niech go od mnie zabierają ale niech mi spłacą kredyt.BARDZO PROSZĘ O POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Były już podobne wątki i niestety nikt nie potrafił wykazać jakiejkolwiek możliwości spłaty przez ubezpieczyciela odsetek kredytu.Byli tacy, ktorzy twoerdzili, z eim sie to nalezy i wiedza jak to wywalczyc, ale widocznie woleli sie nie dzielic z nami ta wiedza:))A na powaznie, to neistety fakt, ze auto bylo wzieta na kredyt absolutnie nie wiąże to w zaden sposob ubezpieczalni.Mozesz sie odwolywac i walczyc jesli chodzi o wartosc auta, czy wartosc pozostalosci.Tutaj droga otwarta i odwoluj sie ile wlezie - oczywiscie podajac jakies sensowne argumenty, a nie, ze ja uwazam, ze nalezy mi sie wiecej, no bo tak:))Jednak, to co naroslo w banku jako kredyt nie miesci sie w tej szkodzie.Szkodą jest uszkodzone auto i za to zwracają - kredyt, odsetki, czy ryzyko kursów walut jest niestety Twoim ryzykiem a nie ubezpieczalni.Zdaję sobie sprawę, że pewnie nie to chciałes slyszec, ale lepiej chyba wiedziec realnie na czym stoisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkapi Opublikowano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 DZIEKI. A co do naprawy samochodu to nie moze mi tego naprawic salon OPLA na czesciach orginalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 nie moze naprawic tego zaden serwis, ktorego koszt naprawy przekroczy wartosc pojazdu.Czyli albo szukasz tanszego serwisu i naprawiasz na zamiennikach, albo faktycznie sprzedajesz auto majac niestety swiadomosc, ze zostaje splata kredytu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkapi Opublikowano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkapi Opublikowano 7 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Mam pytanie czy ktoś zna link do stronki UNIQA z samochdami po wypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi