aa Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Wczoraj poślizgnęłam się i upadłam na twarz. Wypadek zdarzył się w pracy. Mam lekko złamany nos, guza i poobcieraną twarz. Nie dostałam zwolnienia lekarskiego ze względu na brak książeczki ubezpieczeniowej akurat w trakcie badania. Zresztą jestem pracownikiem biurowym i złamany nos nie przeszkadza mi w podjęciu pracy. Tylko czy bez zwolnienia lekarskiego mam szansę na odszkodowanie. Idę na rękę pracowcy ale nie wiem czy przy okazji sobie nie szkodzę. Ostatnio koleżanka przebiła sobie nożem rękę na wylot była kilka miesięcy na zwolnieniu a i tak nie dostała odszkodowania ze względu na brak stałego uszczerbku na zdrowiu. Więc mając całe szczęscie tylko złamany nos czy mam po co zawracać sobie głowę zgłaszaniem tej sprawy do ZUS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blog Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 pytanie czy poślizgnięcie było skutkiem Twojej nieuwagi, czy może coś było rozlane na posadzce nie z Twojej winy? zawsze warto spróbować powalczyć o odszkodowanie, z zusu kasa będzie niewielka jeżeli wogole, ale próboj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi