Jump to content
Forum Odszkodowania

Przy myciu kuba w pracy po herbacie

asiammm1
 Share

Recommended Posts

Mam pytanie!!?? W czasie pracy byłam u klienta i myłam kubek po wypitej herbacie , w czasie wycierania kubka odpadło ucho i rozciełam nadgarstek. Klient wezwał karetkę i zostałam przewieziona do szpitala na zszycie, Czy taki uszczerbek można zakwalifikować jako wypadek przy pracy? Bardzo proszę o poradę

Postepowanie powypadkowe trzeba przeprowadzic (jesli zglosilas wypadek pracodawcy) - nie piszesz nic na temat rodzaju swojej pracy. Czy mycie kubka bylo w jakikolwiek sposob zwiazane z charakterem Twojej pracy? (nie wiem, moze robisz jakies prezentacje gotowania czy cos w tym stylu?). No, bo to troche dziwne, ze bedac gosciem klienta sama myjesz kubek po herbacie, ktora Cie poczestowano?

Za malo napisalas o okolicznosciach wypadku, zeby mozna bylo stwierdzic czy mozna bedzie zdarzenie uznac za WPP.

Faktycznie mało podałam info. ..

Pracuje w firmie informatycznej i swoją pracę tego dnia wykonywałam u klienta. Na koniec dnia chciałam zostawić po sobie porządek i umyłam kubek po swojej herbacie. Ucho od kubka oderwało się i rozciełam sobie nadgarstek. Ponieważ prace wykonywałam u klienta mundurowego, zgodnie z ich procedurą zostało wezwane pogotowie ratunkowe, zostałam odwieziona do szpitala gdzie założone zostały trzy szwy. Na zwolnienieniu nie byłam a z pracownikiem BHP jestem umówiona na 15.10 jednakże nie wiem czy to zdarzenie można potraktować jako wypadek w pracy. Bardzo prosze o informacje

Moim zdaniem - mozna. Jakby nie patrzec - mialo zwiazek z wykonywana pracą, albo inaczej - nie pozostawało w rażącej sprzeczności z wykonywaną pracą - nie bylo naruszeniem obowiązków sluzbowych, bylo normalną, rutynową czynnościa "socjalną" ze tak powiem - a moze mozna przyjac, ze bylo to w czasie przerwy sniadaniowej?