Przy myciu kuba w pracy po herbacie
Założył asiammm1, 8 października 2009 · 386 wyświetleń
Postepowanie powypadkowe trzeba przeprowadzic (jesli zglosilas wypadek pracodawcy) - nie piszesz nic na temat rodzaju swojej pracy. Czy mycie kubka bylo w jakikolwiek sposob zwiazane z charakterem Twojej pracy? (nie wiem, moze robisz jakies prezentacje gotowania czy cos w tym stylu?). No, bo to troche dziwne, ze bedac gosciem klienta sama myjesz kubek po herbacie, ktora Cie poczestowano?
Za malo napisalas o okolicznosciach wypadku, zeby mozna bylo stwierdzic czy mozna bedzie zdarzenie uznac za WPP.
Faktycznie mało podałam info. ..
Pracuje w firmie informatycznej i swoją pracę tego dnia wykonywałam u klienta. Na koniec dnia chciałam zostawić po sobie porządek i umyłam kubek po swojej herbacie. Ucho od kubka oderwało się i rozciełam sobie nadgarstek. Ponieważ prace wykonywałam u klienta mundurowego, zgodnie z ich procedurą zostało wezwane pogotowie ratunkowe, zostałam odwieziona do szpitala gdzie założone zostały trzy szwy. Na zwolnienieniu nie byłam a z pracownikiem BHP jestem umówiona na 15.10 jednakże nie wiem czy to zdarzenie można potraktować jako wypadek w pracy. Bardzo prosze o informacje