Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Kolizja Proszę o Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam miałem kolizje Nie w mojej winy tylko z gościa cofał i uszkodził samochód a następnie uciekł została powiadomiona Policja był pościg ale nie dali rady go zatrzymać tylko doszli po numerach niestety teraz mam samochód uszkodzony od 17.10.09 od 23.30 sprawa na Policji i czekam i ciągle słyszę to samo że został wezwany dziś na czyli 22.10.09 na 8.30 ale się nie wstawił tylko przesunął na poniedziałek ponieważ kierowca co jechał tym samochodem nie może sie wstawić na Policji.Moje pytanie to jak z tą sprawą dość do ładu i ile policja ma czasu na taką sprawę gdyż samochodu potrzebuje ja mam tylko samo OC wiec mój ubezpieczyciel powiedział jak bym miał autocaso to oki ale że nie mam to czekać jak policja ustali.

gsm18 wrote:

...kierowca co jechał tym samochodem nie może sie wstawić na Policji..

lepiej, żeby nie przyszedł wstawiony na policję, bo nie dadzą rady go przesłuchać, ale poważnie mówiąc, to możesz poprosić Twoje TU, aby zarejestrowali szkodę i wykonali oględziny Twojego auta.

no tak dzwoniłem to MTU niestety jeśli nie mam ubezpieczenia AC to nie mogę takiej szkody u nich zgłosić tak powiedzieli :/ a jak rozmawiałem z obsługą to powiedzieli że mogę zgłosić a jak przełączyli na szkody to że nie można jak sie nie ma AC. a czy jak robi wycenę np.MTU to poźniej może byc wycena ze sprawcy ? czy już nie? jak to wygląda ?

Twoj czas na zgłoszenie tzw standartowej szkody z OC sprawcy to trzy lata.

tak jak pisze Adam_ prosić możesz obowiązku nie mają i kropka.

może sprawca sie do tej pory wystawi smileys/neutral.gif

rozumiem że interesuje Cię rozliczenie w formie wyceny ale z liczeniem kasy radzę poczekać

wstawił się został ukarany mandatem karnym

Ubezpieczalnia Warta

po oględzinach koszt wycenili na 2100 zł na częściach zamiennych

a uszkodzone mam

Maska Atrapa z grillem zderzak chłodnica reflektor lewy i pas lekko przedni ruszony.

Rzeczoznawca warty w kosztorysie nie uwzględnił wycenie

Maski atrapy z grillem i prostowania pasa przedniego dlaczego nie wiadomo próbowałem się znim skontaktować ale już drugi dzień bez skutku czekam na telefon od niego.

Moje pytanie

czy jeżeli jest wymiana jednego reflektora to czy drugi też podlega?

i jak postąpić w tej sprawie z Wartą.

Kolego nie zastanwiaj sie długa tylko smaruj do serwisu i temat masz

załatwiony poj przedstawiony do oględzin w warunkach serwisowych zgłoszą dodatek

i kropka.

jak chcesz kombinować z wyceną pozostaje Ci odwołanie.

Pamietaj że opisy robione na chodniku przez przedstawiciela ubezpieczyciela często sa zaniżone ze względu na uszkodzenia nieujawnione