Witam. Kilka dni temu miałem wypadek drogowy. Jadąc samochodem wpadłem w poślizg na wielkiej plamie oleju który wylał się na drogę z beczki która wypadła z ciężarówki. Auto wypadło z drogi i uderzyło w drzewo W wyniku wypadku obrażeń doznała moja mama która ma złamany kręgosłup. Na szczęście bez przerwanego rdzenia i może poruszać nogami. Oczywiście auto jest mocno rozbite. Niestety nie posiadałem AC i w związku z tym chciałem się dowiedzieć jakie mam szanse na jakieś odszkodowanie i od kogo? Policja na szczęście znalazła kierowcę ciężarówki i teraz prowadzi dochodzenie. Auto zostało odholowane na policyjny parking i został mi zabrany dowód rejestracyjny. Proszę o rady co teraz powinienem zrobić aby nie zostać na lodzie. Pozdrawiam.
olej na drodze
Założył sesil, 14 października 2007 · 335 wyświetleń
zgłosić szkodę do ubezpieczyciela oc sprawcy wypadku? czy dochodzenie trwa? napisz coś więcej, czy mama czuje się już lepiej? dlaczego zavrali Ci dowód rejestracyjny? czy było jakiekolwiek przewininie z twojej strony?
Witam. Z mojej strony nie było winy. Tak powiedziała policja. Nawet nie ukarali mnie mandatem. Auto zabrali w celu oględzin chyba dlatego że mama była ranna. A dowód zabrali dlatego że auto nie nadawało się do jazdy. I chyba nie nadaje się już do naprawy. Odholowali je na koszt policji. Nie wiem tylko jak mam teraz dochodzić odszkodowania i od kogo? Czy kierowcy któremu wypadła beczka z olejem, czy od zarządcy drogi. ta plama oleju miała jakieś 100m. długości. Przyjechała też straż aby zabezpieczyć drogę i usunąc ten wyciek. I jeszcze jedna sprawa. Czy muszę czekać aż policja skończy sprawę czy już mogę domagać się jakiegoś odszkodowania. Mama ma złamany jeden kręg i lekarze ciągle nie wiedzą co dalej. Pozdrawiam.