Witam!
potrzebuję pomocy. 15 września miałam stłuczkę. Kierowca wjechał w tył mojego samochodu. Na haku samochodu, był bagażnik rowerowy i na nim dwa nowe rowery Kross. Klapa od samochodu została uszkodzona, no i oczywiście dwa rowery. Spisaliśmy oświadczenie. Z OC sprawcy ma być wypłacona kwota za rozbity tył samochodu. Natomiast za przewożony bagaż tj. rowery, rzeczoznawca nie chce wypłacić pełnej kwoty. Co teraz?? Jeden z rowerów ma scentrowane koła, złamaną ramę, przerzutki zniszczone ( i zapewne inne elementy, których obecnie nie umiem się dopatrzeć) drugi z rowerów ma scentrowane koła, skrzywione widełki, przerzutki.. I teraz rzeczoznawca z WARTY chce nam wypłacać po jednej części zniszczonej. Ale MOIM ZDANIEM: kto zapłaci mi za serwis, za ustawianie przerzutek, widełek itp? Rowery były fabrycznie nowe, kupując inną część nie mam gwarancji, że ona będzie pasować, ponieważ może się okazać, że o kilka minimetrów została przesunięta np rama roweru (a nie dopatrzymy się tego patrząc) Co teraz? Warta nie chce wypłacić całości ceny za nowe rowery...