toms-cc Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Witam mam takie pytanie, kupiłem 3 miesiące temu auto, i go nie przerejestrowałem na siebie, (powód-odrazu chciałem coś innego kupić) auto ma OC i przegląd, wczoraj miałem wypadek (nie z mojej winy) czy będę miał jakieś konsekwencje za to?Proszę o szybką odpowiedź? czy poprostu zanim przyjdzie rzeczoznawca oglądać auto szybko je zarejestrować? pomocyyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomocprawna77 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Witam.zarejestrowanie nic ci nie da. Najważniejsze jest to, że pojazd ma polisę OC. Jeżeli w ciągu miesiąca nie zrzekłeś się polisy OC poprzedniego właściciela ona automatycznie przechodzi do kontynuacji na ciebie. Co do faktu kto jest właścicielem pojazdu nie ma wątpliwości bo przecież masz umowę kupna sprzedaży. Raczej tu nikt się czepiać nie powinien po mimo faktu, iż masz 30 dni na przerejestrowanie samochodu i 14 dnia na Urząd Skarbowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms-cc Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Ubezpieczenie nie mam kontynuacji po byłym kierowcy, tylko od nowa wykupiłem całą polisę na siebie, więc wszystko jest, przegląd i oc, tylko to przerejestrowanie mnie martwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomocprawna77 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Spokojnie najważniejsze rzeczy masz nikt nie będzie ci sprawdzał tego. Masz ubezpieczenie na siebie tym bardziej sprawa jest pozytywna dla ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms-cc Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 To mnie pocieszyłeś, dziękuje bardzo za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi