spawn Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 czesc nie wiem czy możecie mi pomóc ale zapytać warto.sytuacja:Pan X wychodzi z centrum handlowego przez drzwi(normalne nieoznakowane drzwi ewakuacyjne) i wbija skrzydło drzwiowe w mój samochód który stoi na miejscu parkingowym (zwykłe miejsce-jak każde inne ale zbyt blisko drzwi). Całe zdarzenie widze ja i świadkowie.Czy i z której strony należy mi się odszkodowanie, kiedy pewien Pan X wychodził przez drzwi.?dzięki za ewentualną pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomocprawna77 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Witam.jak sam napisałeś miejsce parkingowe zostało wyznaczone w miejscu gdzie otwierają się drzwi. Otworzenie tych drzwi spowodowało uszkodzenie pojazdu ale nie z winy osoby która je otwierała lecz z winy administratora budynku. Dlaczego, tłumaczę: Zarządca budynku jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo na obiekcie i on w porozumieniu z innymi służbami wyznacza miejsce parkingowe. Miejsce zostało wyznaczone na polecenie administratora, lub jeżeli jest to nowy obiekt zaprojektowane przez architekta , czyli moim zdaniem do nich po odszkodowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Również skierowałbym swoje kroki do administracji budynku.Dziwne jest w tym wszystkim to, że drzwi są tak blisko miejsca postojowego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi