ewelina9 Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Brałam udział w kolizji samochodowej (obywatel Niemiec) uderzył w tył pojazdu, nie wezwałam policji (napisaliśmy oświadczenie). Na drugi dzień miałam silene bóle głowy, szyi, kręgosłupa, trafiłam do lekarz rodzinnego. Mam przepisane silne leki przeciwbólowe, przeciwzapalne i maści. Diagnoza - ponaciągane mięśnie, ścięgna szyi - uraz typowy dla wypadku samochodowego. Za kilka dni mam przyjść do kontroli (głowa i kręgosłup bolą do dziś). W związku z tym mam pytanie: czy będzie mi się należało jakieś odszkodowanie z tego tytułu, i czy wystarczy przedstawienie dokumentacji lekarskiej tylko od lekarza rodzinnego czy też mam się udać jeszcze do innego lekarza np. chirurga? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Należy Ci się odszkodowanie. Roszczenie na szkodzie rzeczowej jak również na osobie wysuwasz do TU, które na terenie naszego kraju będzie korespondentem z niemieckim TU. Dokumentacja od specjalisty w danej dziedzinie na pewno Ci się przyda, więc warto udać się do takiego człowieka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts