carla Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 W styczniu 2009 roku, miałem wypadek w pracy. Spadła mi na stopę szyna 3 tonowa, która złamała mi drugą kość śródstopia, również miałem odbarczanie krwiaka, ponieważ w mojej stopie nie było krążenia. Z tego powodu miałem 2 operacje i przebywałem 14 dni w szpitalu oraz 6 miesięcy na L4. Byłem na komisji w ZUS-ie, lekarz orzecznik przyznał 5% odszkodowania. Czy jest to zgodne z wyżej wymienionym urazem ? Proszę o odpowiedź .P.S. Oczywiście wypadek nie był z mojej winy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomocprawna77 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Witam.Na moje oko to trochę mało. Jeżeli dalej się leczysz zbieraj rachunki imienne za każdą rzecz, która została przez Ciebie zakupiona na poczet leczenia. Druga sprawa trzeba by było zrobić odwołanie do ZUS-u co do wysokości udzielonego odszkodowania. Sprawa nie będzie prosta ale powalczyć można. Ja miałem sytuację,że lekarze popełnili przy mojej operacji błąd sztuki medycznej i dzisiaj jestem kaleką ale po dwóch latach zbierania dokumentacji i tułania się po szpitalach udowodniłem, że żle wykonali zabieg. Też myślałem że sprawa jest przegrana a jednak okazało się że z lekarzami też można wygrać. Z ZUS-em też można walczyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 tu jest tabela, którą posługuja sie leakrze orzecznicy ZUS http://abc.flexolite55178.futuro.pl/serwis/du/2002/1974.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi