Arturro Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Zdarzenie:Dziś uczestniczyłem w kolizji drogowej. Rannych nie było. Sprawca po uderzeniu samochodu zbiegł. Wezwałem policje, podałem numery rejestracyjne samochodu sprawcy. Dokonano czynności, podpisałem zeznanie. Samochód posiada pewne szkody techniczne.Pytania:Naprawić samochód we własnym zakresie ? Koszty będą odczuwalne, nie wiem czy wzywać jakiegoś rzeczoznawce by później poprosić ubezpieczyciela sprawcy o zwrot kosztów naprawy ? A może poczekać na decyzje policji odnośnie mojego zgłoszenia? Tylko ile to będzie trwać a mój samochod nieczynny.. Poproszę o radę, dodam, iż AC nie posiadam.z poważaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Witam Też miałem kiedyś taką sytuacje Tyle ze u mnie sprawca zbiegl i pozostla mi tylko czesc jego auta (blotnik) numerow rejestracyjnych nie zdazylem spisac przyjechala policja dalem co mialem i jeszce tego samego dnia dzieki infomracji miejscowych mieszkancow namierzyli gada i cala naprawa zostala pokryta z jego Oc. Takze oja rada poczekaj skoro masz numery rejestrayjne to zadnych problemow nie powinno być jakis slad wypadku na jego aucie tez powinien pozostać miejmy nadzieje ze policjanci spisza sie rownie dobrze jak Ci z ktorymi ja mialem kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi