mocher Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Witam.Miałem wypadek samochodowy w pracy. Po kilku godzinach (4/5h) spędzonych na słońcu, w poszukiwaniu klienta, w końcu wsiadłem do samochodu by udać się z powrotem do firmy.Jadąc autostradą (samochodem bez klimatyzacji, bez radia, bez osoby towarzyszącej) nagle zasłabnąłem i zasnąłem za kierownicą zjeżdżając na pas awaryjny i uderzając w stojący tam samochód. W wyniku całego zdarzenia doznałem wielu obrażeń wewnętrznych (m.in. pęknięcie jelita, rozerwanie mięśni brzucha). ZUS odmawia wypłacenia odszkodowania, gdyż nie widzi tutaj czynnika zewnętrznego, który przyczynił się spowodowania wypadku. Czy czynnikiem tym nie była sama praca i fakt, że przebywanie na słońcu przez tyle godzin mogło spowodować znużenie, senność, zawroty w głowie itp.? Przecież nie zrobiłem tego celowo i nie wydaje mi się również, żeby z mojej strony było jakieś rażące niedbalstwo, bądź złamanie przepisów. W końcu jestem tylko człowiekiem i czasami ciało po prostu odmawia posłuszeństwa, nie dając wcześniej jakichkolwiek znaków ostrzegawczych. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Tylko droga odwoławcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi