mitof Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Witam.W trakcie kolizji ( nie moja wina ) auto zostało rozbite - szkoda całkowita. Policja zatrzymała mi dow, rej. pisząc na zaświadczeniu że popjazd uszkodzony w zdarzeniu drogowym i zakaz dalszej jazdy. W wycenie szkody TUiR Warty pojawiła się pozycja odliczenia -100 zł za utracony dow.rej.Wcześniej pisałem do likwidatora oczywiście bez odpowiedzi. Teraz dostałem odszkodowanie bez tej kwoty i piszę zażalenie, ale ciekawi mnie wasza opinia.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronco Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 mają przecież zaświadczenie z Policji, ja bym im napisał, że mogę załatwić kopię z urzędu, al muszą pokryć koszta: utracone zarobki (o ile pracujesz), dojazd, koszty w urzędzie itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam_Szkodowy Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 Rzeczoznawca z samego pokwitowania zatrzymania DR niewiele wyczyta.Weź wypis z wydziału komunikacji/ksero DR i poproś o ponowne przeliczenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronco Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 a co rzeczoznawca wyczyta z dowodu rejestracyjnego czego nie ma w pokwitowaniu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitof Posted November 4, 2009 Author Share Posted November 4, 2009 Auto wyrejestrowane - kasacja - DR nie istnieje, z dniem wyrejestrowania DR jest zastąpione decyzją o wyrejestrowaniu i o żadnych kopiach nie ma mowy. Poza tym to właśnie w zaświadczeniu o zatrzymaniu DR jest napisane z jakiego powodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts