Jump to content
Forum Odszkodowania

wypadek w pracy w anglii

pampampam
 Share

Recommended Posts

mialem piekielne wydarzenie w anglii

pracujac tyle lat nic gorszego mnie jeszcze nie spotkalo

pracuje w kuchni, a jak jest w kuchni kazdy wie

bylo to pol roku temu

byl spory ruch wiec trzebabylo sie uwijac, ja wrecz biegalem po kuchni, a co sie stalo?

poslizgnalem sie na skorkach po jakichs owocach i wlozylem cala lape w olej od frytkownicy, naszczescie ta byla mniej rozgrzana, wiec poparzenie nie bylo na tyle orzlegle zebym stracil cala skore, lecze sie juz dlugo tu na miejscu w anglii, bo tu mam rodzine i dzieci.

ale tak czytajac rozne wypowiedzi zastanawiam sie czy nie moge dostac odszkodowania .

y ponoc ciezko udowodnic aby wypadek w pracy byl wina nie moja a szefa czy kogos tam, co mam robic?

witam,

to rzeczywiście przykry wypadek i z pewnością bardzo bolesny:/ co do samej istoty sprawy -

rzeczywiście należałoby udowodnić, że wypadek nie był spowodowany przez Ciebie. Pytanie zasadnicze, na czym się poślizgnąłeś? Czy te skórki na podłodze to Twoja wina? Czy zawsze w kuchni praktykowane są takie zwyczaje, czy to zdarzenie jednokrotne i niepowtarzalne? Jak zareagował na wypadek Twój szef? Czy zostało to odnotowane w księdze wypadków? Postaram się pomóc, musisz tylko opisać szerzej sam wypadek. Czy w dokumentacji medycznej pojawiają się zapisy mówiące o przyczynach obrażeń?

pozdrawiam