honorarium dla firmy pytanie???

Założył gabinatka, 29 października 2009 · 308 wyświetleń

gabinatka
Witam serdecznie, jestem młodą osobą 3 lata temu uległam wypadkowi komunikacyjnemu jako pasażer, w wyniku czego został mi wyrwany mięsień prawej ręki z wewnętrznej strony, pozostała szpecąca blizna a ponieważ moja skóra ma tendencję do przerostu przeprowadzanie kolejnych przeszczepów skóry nie wchodzi w grę.Od tego czasu jedna z firm zajmuje się ściąganiem odszkodowania od towarzystwa ubezpieczeń komunikacyjnych za tą usługę zażądali 24% plus podatek VAT 22%. W ciągu tych 3 lat otrzymałam zadośćuczynienie w kwocie 25tyś towarzystwo chce zakończyć na tym etapie postępowanie na co się nie zgadzam sprawa trafiła do sądu. Mam pytanie ponieważ nie jestem zadowolona z firmy czy mogę zmniejszyć honorarium i czy wystarczy to zrobić w formie aneksu do umowy i przesłane do firmy z potwierdzeniem odbioru? myśle by zmniejszyć do 20% łącznie z podatkiem VAT oraz podać swoje konto bankowe na które mają wpłynąć pieniżki czy jeśli sprawa toczy się już w sądzie czy takie pismo również mam przesłać do sądu?W umowie jest zawarty pkt: w przypadku wypowiedzenia umowy przez zleceniodawcę mają zastosowanie przepisy kodeksu cywilnego. PROSZĘ O POMOC Z GÓRY DZIĘKUJE
anieka0206
albo... zmienić Firmę 😉
Pomocnik

gabinatak honorarium reguluje umowa i nie bedziesz mogla jej zmienic 🙂

zawsze mozesz poprosic firme ktora starala sie dla Ciebie o odszkodowanie o apelacje i wszczecie postepowania aby wyciagnac jeszcze wieksze pieniadze

Dominika

Dokładnie przeczytaj umowę,

Kwotę wynagrodzenia można zmienić tylko i wyłącznie w porozumieniu OBU stron,

I dobrze przeczytaj, ponieważ pewnie jeśli zrezygnujesz teraz gdy sprawa trafiła do sądu, to na 99% będziesz musiała zwrócić firmie koszty postępowania sądowego.

Za zerwanie umowy także pewnie jest ustalona jakaś kara.

Więc nie rób nic pochopnie.