Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek w pracy skręcony nadkarstek + rozcięty łuk brwiowy

remol
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Trzy miesiące temu miałem wypadek w pracy, podczas przenoszenia łądunku potknołem sie i upadłem co za tym idzie rozciąłem łuk brwiowy i skręciłem nadgarstek, zostałem przewieziony do szpitala karetką itd

Pani od BHP w firmie wystawiła mi wszystkie papiery potwierdzające to, że był to wypadek w pracy. Pracowałem przez pośrednika ( umowa o prace ) i teraz specjalnie nie wiem co mam zrobić z tymi wszystkimi zaświadczeniami od lekarzy i papierami od BHPowca

Jak by ktoś był uprzejmy napisać do dalej to był bym wdzięczny

ps: zajmuje się tym dopiero teraz bo 2 tyg po wypadku wyjechałem za granice i niedawno wróciłem

Pozdrawiam

Papiery od behapowca są dla Ciebie. Mogą się przydać w przypadku ubiegania sie o odszkodowanie w TUW ( np. PZU - jeśli takie ubezpieczenie sie opłaca)

Po zakończeniu leczenia i rehabilitacji można starać się o jednorazowe odszkodowanie z ZUS. W tym celu prosze napisac pismo do pracodawcy o skierowanie do lekarza orzecznika w celu określenia % uszczerbku na zdrowiu w związku z wypadkiem przy pracy.

Do pisma prosze dołączyć Zaświadczenie o stanie zdrowia - jest to druk N9, który wypełnia lekarz prowadzący leczenie.