remol Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Witam Trzy miesiące temu miałem wypadek w pracy, podczas przenoszenia łądunku potknołem sie i upadłem co za tym idzie rozciąłem łuk brwiowy i skręciłem nadgarstek, zostałem przewieziony do szpitala karetką itdPani od BHP w firmie wystawiła mi wszystkie papiery potwierdzające to, że był to wypadek w pracy. Pracowałem przez pośrednika ( umowa o prace ) i teraz specjalnie nie wiem co mam zrobić z tymi wszystkimi zaświadczeniami od lekarzy i papierami od BHPowcaJak by ktoś był uprzejmy napisać do dalej to był bym wdzięczny ps: zajmuje się tym dopiero teraz bo 2 tyg po wypadku wyjechałem za granice i niedawno wróciłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Papiery od behapowca są dla Ciebie. Mogą się przydać w przypadku ubiegania sie o odszkodowanie w TUW ( np. PZU - jeśli takie ubezpieczenie sie opłaca) Po zakończeniu leczenia i rehabilitacji można starać się o jednorazowe odszkodowanie z ZUS. W tym celu prosze napisac pismo do pracodawcy o skierowanie do lekarza orzecznika w celu określenia % uszczerbku na zdrowiu w związku z wypadkiem przy pracy.Do pisma prosze dołączyć Zaświadczenie o stanie zdrowia - jest to druk N9, który wypełnia lekarz prowadzący leczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi