Jump to content
Forum Odszkodowania

Pytanie kolizja na rondzie

Recommended Posts

Witam wszystkich,

mam pytanie mianowicie kupiłem samochód jakiś tydzień temu i nie zdąrzyłem go jeszcze przerejetrować na siebie.Oczywiście przegląd i OC na poprzedniego właściciela jest ważne.Pech chciał ze akurat jadąc na rondzie ciężarówka na mnie wymusiła pierwszeństwo i doszło do kolizji.Ciężarówka małe szkody, a ja cały przód skasowany.Przyjeżdza policja stwierdza wine ciężarówki.Czy nie będzie problemu z wypłatą odszkodowanie z OC sprawcy za uszkodzenia mojego samochódu którego nie zdąrzyłem przerejstrować.Podejrzewam ze będzie szkoda całkowita.A ja wygląda sprawa z wyrejestrowaniem samochodu???Samochód Ford Sierra 1991r. 2.0 benzyna sedan.Możecie podać jego wartość...???

pozrdawiam i czekam na odpowiedz

Więc tak.

Generalnie z tych informacji wychodzi w info-ekpercie około 2.800 PLN.

Z tym, ze to jest przy podanym wyposazeniu standardowym, jesli miales jeszcze jakies wyposazenie, to moze to ciutke wzrasnac, ale nie licz na duzo.

I to przy podanym twoim przebiegu - okolo dwukrotnie nizszy niz normatywny - wiec jesli nie masz ksiazki serwisowej na potwierdzenie moga nie do konca uwierzyc w jego autentycznosc - niestety dla mnie on rowniez jest ciutke za maly:)

Przy przyjetym przebiegu normatywnym wychodzi okolo 2.600 PLN.

Oczywiscie, to jest wstepna tylko wycena, bez dokladnej daty rejestracji itp, ale nie podejrzewam, aby w tym roczniku auta cokolwiek to zmienialo:)

Tak wiec mniej wiecej tyle mozesz sie spodziewac

dzięki kolego za odpowiedz.a mam dodatkowe pytanie jeżeli mam prawo jazdy krócej niz rok i stanie się kolizja ale z nie mojej winy to czy policja może mi prawo jazdy zatrzymac i skierować na egzamin???Pozdrawiam

a kolego bochenek widze ze jesteś zorientowany w temacie.ostatnia moja prośba podaj mi wartość samochodu Polonez Caro z 1996 r 1.6 benzyna z gazem przebieg 200 tyś km.Auto oczywiście krajowe.

pozdro smileys/bigwink.gif

bochenek wrote:
Oczywiscie, to jest wstepna tylko wycena, bez dokladnej daty rejestracji itp, ale nie podejrzewam, aby w tym roczniku auta cokolwiek to zmienialo:)
Tak wiec mniej wiecej tyle mozesz sie spodziewac
o ile nie składak i nie przeżarty przez korozję

hyh

taki polonezik kosztuje cos kolo 800 zeta bez instalacji gazeowej

Nie wiem ile dokladnie kosztuje taka instalacja w ty aucie, ale moze do tysiaka uda sie dobic z nią - ale dokladnie nie wiem.

Tak wiec na pewno warte toto wedlug infoeksperta jest 810 zl, plus instalacja gazowa, pewnie kolo 100-200 zeta:))) (byc moze wiecej, nie wiem)