zuq Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Witam,mam taką sytuację. Miałem zalanie w domu z winy hydraulika. Był ubezpieczony w Hestii. Firma ta wypłaciła mi odszkodowanie. Pan hydraulik ma ubezpieczenie z tzw franszyzą czyli udziałem swoim w szkodzie. Na dokumencie, który dostałem z Hestii jest wyraźnie napisane, iż resztę odszkodowania czyli 200zł. wypłaci mi Pan hydraulik. Niestety nie kwapi się do wypłacenia odszkodowania. Prosiłem go o kontakt ze mną kilka razy, niestety jestem olewany przez niego. I teraz moje pytanie. W jaki sposób mogę wyegzekwować od niego wypłatę odszkodowania? Wiem, że 200zł. to może nie jest dużo, ale nie bardzo chciałbym sobie pozwolić, żeby ktoś mnie traktował jak śmiecia Z góry dziękuję za pomoc. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrona4 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Opcje masz dwie: legalnie - piszesz pozew, niekonecznie legalnie - idziesz do niego i egzekwujesz sobie sam 200 zł. Ale na te rozwiązania to już pewnie wpadłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuq Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Interesuje mnie opcja legalna, ale proszę bardziej szczegółowo. Pozew zgłaszam do sądu, czy firmy windykacyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrona4 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Jeżeli ne wiesz gdzie się składa pozew, to nie ma sensu wchodzić w szczegóły. Znajdź prawnika albo od razu przejdź do opcji niekoniecznie legalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuq Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Dzięki za szczegolowa odpowiedz, poszedlem do strazy pozarnej - problem rozwiazali od reki. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi