Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

UNIQA NAPRAWDĘ UNIKA

marcinero31
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM SERDECZNIE PROSZĘ O POADĘ.W MAJU TEGO ROKU NA ZAPARKOWANY POPRAWNIE MÓJ SAMOCHÓD WYPADŁA SZYBA Z OKNA BLOKU KTÓRY BYŁ UBEZPIECZONY PRZEZ FIRMĘ UNIQA.PO ZGŁOSZENIU NA POLICJI PRZESŁAŁEM WSZYSTKIE DOKUMENTY DOTYCZĄCE TEGO ZDARZENIA DO FIRMY UNIQA KTÓRA ODEZWAŁA SIĘ DO MNIE DOPIERO W PAŹDZIERNIKU.DZWONIŁEM DO TEJ FIRMY KILKANŚCIE RAZY ZAWSZE BYŁEM ZBYWANY LUB WYSYŁANY TO DO AGENTA UBEZPIECZENIWEGO TO DO KIEROWNIKA A CHYBA DO WSZYSTKICH W TEJ FIRMIE TYLKO NIE DO PREZESA.NIE WIEM CO MAM DALEJ ROBIĆ ABY ODDZYSKAĆ SWOJE PIENIĄDZE ZAZNACZĘ ŻE PRZEZ TELEFON DOWIEDZIAŁEM SIĘ ŻE SZKODA ZOSTAŁA UZNANA.PROSZĘ O PORADĘ MARCIN OLSZTYN

ja bym napisał taki dokumencik pt. ostateczne wezwanie do zapłaty, w którym podając nr szkody i datę zażądałbym kasy + odsetki, nie zaszkodzi pieczęć znajomego prawnika. Plus zaznaczył, że jak kasy nie będzie to sprawa do Rzecznika Ubezpieczonych + sąd.

Uważajcie na "UNIKnie" , to firma, która robi kombinacyjne cuda w nieuznawaniu roszczeń. Straszono mnie policją w sytuacji, gdy byłem poszkodowanym, przeciągano postępowanie ponad 3 lata w prokuraturze, a dopiero po 3,5 roku prokurator powołał biegłego. Biegły orzekł, że wersja zdarzenia kolizji podawana przeze mnie jest możliwa. I co? I nic, bo minęło 3 lata od chwili kolizji, a ich odpowiedzialność cywilna własśnie po tym okresie wygasa. Od tego czasu uważam tą firmę za złodziejską. NIE POLECAM. OMIJAJCIE ją jak najdalej, a przedstawicieli tej firmy gonię z mojej firmy transportowej. To nie jest partnerto jest .....

ale, że niby co wygasa ? przecież Ty zgłosiłeś szkodę, a że im zajęło 3,5 roku sprawdzenie wersji ? nie twoja broszka, a jeszcze bym do prawnika poszedł czy mi się czasem za ten okres odsetki nie należą.