marcinero31 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 WITAM SERDECZNIE PROSZĘ O POADĘ.W MAJU TEGO ROKU NA ZAPARKOWANY POPRAWNIE MÓJ SAMOCHÓD WYPADŁA SZYBA Z OKNA BLOKU KTÓRY BYŁ UBEZPIECZONY PRZEZ FIRMĘ UNIQA.PO ZGŁOSZENIU NA POLICJI PRZESŁAŁEM WSZYSTKIE DOKUMENTY DOTYCZĄCE TEGO ZDARZENIA DO FIRMY UNIQA KTÓRA ODEZWAŁA SIĘ DO MNIE DOPIERO W PAŹDZIERNIKU.DZWONIŁEM DO TEJ FIRMY KILKANŚCIE RAZY ZAWSZE BYŁEM ZBYWANY LUB WYSYŁANY TO DO AGENTA UBEZPIECZENIWEGO TO DO KIEROWNIKA A CHYBA DO WSZYSTKICH W TEJ FIRMIE TYLKO NIE DO PREZESA.NIE WIEM CO MAM DALEJ ROBIĆ ABY ODDZYSKAĆ SWOJE PIENIĄDZE ZAZNACZĘ ŻE PRZEZ TELEFON DOWIEDZIAŁEM SIĘ ŻE SZKODA ZOSTAŁA UZNANA.PROSZĘ O PORADĘ MARCIN OLSZTYN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 ja bym napisał taki dokumencik pt. ostateczne wezwanie do zapłaty, w którym podając nr szkody i datę zażądałbym kasy + odsetki, nie zaszkodzi pieczęć znajomego prawnika. Plus zaznaczył, że jak kasy nie będzie to sprawa do Rzecznika Ubezpieczonych + sąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek g Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Uważajcie na "UNIKnie" , to firma, która robi kombinacyjne cuda w nieuznawaniu roszczeń. Straszono mnie policją w sytuacji, gdy byłem poszkodowanym, przeciągano postępowanie ponad 3 lata w prokuraturze, a dopiero po 3,5 roku prokurator powołał biegłego. Biegły orzekł, że wersja zdarzenia kolizji podawana przeze mnie jest możliwa. I co? I nic, bo minęło 3 lata od chwili kolizji, a ich odpowiedzialność cywilna własśnie po tym okresie wygasa. Od tego czasu uważam tą firmę za złodziejską. NIE POLECAM. OMIJAJCIE ją jak najdalej, a przedstawicieli tej firmy gonię z mojej firmy transportowej. To nie jest partnerto jest ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 ale, że niby co wygasa ? przecież Ty zgłosiłeś szkodę, a że im zajęło 3,5 roku sprawdzenie wersji ? nie twoja broszka, a jeszcze bym do prawnika poszedł czy mi się czasem za ten okres odsetki nie należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi