zoso8894 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 witam i przepraszam ale jestem zupełnie zielony w tych sprawach ....mialem stłuczkę , OC sprawcy było w warcie , policja dala mu mandat itd.na oględziny umówił się ze mna rzeczoznawca ale przyjechał godzinę wcześniejniż miał i zrobił je beze mnie ... nawet nie wiem czy tak mozna ...ale ciekawe jakim cudem to zrobił skoro nie miał nawet kluczyków ...obmacał z wierzchu , spisał coś i pojechał . jak do niego zadzwoniłem to palił głupa ...pytam go jak mógł to zrobić ? przeciez u mnie podłużnica jest na pewno naruszonai dzwi całkowicie opadły , słupek jest naruszony ... i nie mógł tego widziećskoro nawet nie miał kluczyków ! nawet nie patrzył pod spód tylko obejrzał na parkingu .to on powiedział że będzie szkoda całkowita bo to stare auto . no ale coś mi tu nie gra ! przecież będę sie musiał jakoś się odwołać i pokazaćże są inne uszkodzenia i to bardzo istotne które on "przeoczył" !!!co mam zrobić ? wezwać własnego rzeczoznawcę ? nie mam pojęcia .może trochę za wcześnie pytam bo czekam teraz na jakieś pismo od nichz wyceną itd , ale jestem wkurzony na takie potraktowanie i już wiem że będą problemy .( nie dostałem żadnego pisma narazie z oględzin i też nic nie podpisywałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guest Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 he he stara taktyka stosowana prze warcianych opisywaczy.Z drugiej strony może opis został wykonany na 100%, poczekaj jak dostaniesz "ocene techniczną "Po tem zostanie odwołanie w którym napiszesz że rzeczoznawca nie mógł stwiedzićinnych uszkodzń gdyż poj był zamkniety i prosisz o wykonanie dodatku. Argument masz.Dobra rada nie znam zakresu uszkodzeń twojego poj. i nie wiem jaką formę rozliczenia wybrałeś ale ja wstawił bym poj do warsztatu w celu ew. opisu.Opisywacze Warty działają błyskawicznie sprawdź konto może wypłacili Ci kasę a Ty tu biadolisz ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Szkodowy Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Tutaj nawet nie trzeba sie odwoływać - zadzwoń i poproś o kolejne oględziny ze względu na nie uwzględnienie w/w uszkodzeń - oczywiście jeśli nie będzie ich rzeczywiście w protokole szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoso8894 Opublikowano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 ok czyli rozumiem ze mam zaprowadzic pojazd do np jakiegos warsztatui zażądać drugich oględzin powołując się na nieuwzględnienie nieujętychpierwszym spisem uszkodzeń .a czy np mechanik może rozebrać część samochodu zeby pokazaćze np. podlużnica jest pogięta ? czy mam czekać ponownie na rzeczoznawcę i nic nie dotykać ?po drugie rozumiem że za takie oględziny u jakiegoś mechaniora nikt mi kasy nie zwróci ?czyli robię je za swoje pieniądze ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi