wmaryo Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Witam Wczoraj miałem kolizje mianowicie kierując się w stronę ulicy Unii Lubelskiej obserwowałem bardzo mądrą kobietę, która wtargnęła na jezdnie i próbowała ją przekroczyć balem się, że zrobi to niestety przed moją maską.W wyniku skupienia dużej uwagi na owej pani zbyt późno zauważyłem, że przede mną nagle zatrzymały się samochody zachamowalem i próbowałem odbić w lewo, ale niestety nie wychamowalem i uderzyłem lekko w tyl stojącej taksówki, po chwili poczułem nagle dynamiczne uderzenie i na ułamek sekundy straciłem przytomność, gdy wysiadłem z samochodu zauważyłem, iż z tylu mojego pojazdu stal samochód dostawczy, który mnie uderzyl z tylu i którego kierowca ów też zagapił się na ową panią, która próbowała przejść przez jezdnie w niedozwolonym miejscu w wyniku tych kolizji powtórnie uderzyłem w samochód stojący przede mną, ale jak później zeznawał kierowca owej taksówki ze znacznie większą silą Pewnie kierowca samochodu dostawczego nie chamowal bo uderzenie było dość silne a prędkość z jaką się poruszaliśmy to ok. 30km/h na szczęście Mój samochód a były ich cztery najbardziej ucierpiał gdyż był w środku Policja ustaliła, że jestem współwinnym wypadku i że przód samochodu naprawiam z własnej kieszeni a tyl z ubezpieczenia sprawcy, który we mnie wjechał. Pracownik, który wziął na lawetę mój samochód, powiedział, że po obrażeniach samochodu widać, że mocno wjechano mi w tyl i że za przód samochodu, co najmniej 50% szkód powinienem mi zwrócić ubezpieczyciel tego pojazdu, który we mnie wjechał gdyż takich szkód z przodu pojazdu bym nie miał gdyby mnie nie uderzył i w związku z tym mam pytanie czy mam szansę na dostanie części kwoty od tego ubezpieczyciela za szkody wyrządzone z przodu samochodu? I czy są jakieś orzeczenia NSA w tej materii? Dziękuje za wszystkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaska11 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 witamjak najbardziej masz prawo do uzyskania kosztu naprawy samochodu z przodu, jest to oczywiste, co do orzeczeń, postaram się poszukać i dam Ci znać, przygotuj się dobrze, bo pewnie za pierwszym razem Twoje roszczenie zostanie odrzucone.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmaryo Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Dzięki Katia czekam na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi