Mandrax Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Witam, miałem kolizję może błachą w skutkach na gołe oko lecz kosztowną, pomimo iż uznano przez policjantów nieuków za winę obupulną, nie przyjąłem mandatu i poszło do sądu. Problem tkwi w tym iż nie mogę ustalić ubezpieczalni sprawcy - drugiego pojazdu. Pojazd na niemieckich numerach, z notatni policyjnej mam tylko dane ubezpieczalni Garanta Niu(umlaut) Berg. Wiem że część ubezpieczalni niemieckich ma pzu a część warta ale tego nigdzie nie odnajdują. Posiadam również numer polisy. Liczę że w sądzie przyznają chociaż procentowo obupulną na moją kożyść pomimo to chcę zgłosić szkodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Szkodami Garanty na terenie naszego kraju zajmuje się Hestia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bawarczyk Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Czesc tez miala taka sama sytuacje, ale na szczecie wygralem ja w sadzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandrax Posted November 17, 2009 Author Share Posted November 17, 2009 Dziękuję za szybką pomoc, również sprawa będzie w sądzie gdyż jestem zdania skoro czynnie próbowałem zapobiec jak i uniknąć kolizji i są no to dowody w postaci śladów na oponie i krawężniku to czemu mam dostać mandat jak i być współwinnym, jak to naczelnik KPP w moim mieście stwierdził - policjant to tylko człowiek możę się mylić... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts