kkurylo Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Witam,Jakiś miesiąc temu oddałem do warsztatu auto w celu wymiany wachacza. Gdy przyjechałem o umówionej godzinie po odbiór auta okazało się że samochód uległa spaleniu (cały kokpit przedni , podłoga itd.) . Okazała się że podczas naprawy pracownik zakładu używał spawarki. Ewidentnie ogień zajął się przy elematach przy kole w którym wachacz miał być wymieniony. Zakład był ubezpieczony w Generali.Dwa tygodnie temu otrzymałem decyzję odmowną w sprawie uznania szkody z winy zakładu, gdyż zdniem ubezpieczyciela naprawa polegała na standardowej wymianie wachacza bez użycia czynników iskrzączych itd. najprościej w swiecie zakład ubezpieczajcy warsztat został oszukany i został zatajony fakt iz podczas naprawy uzyto spawarki itd.Czy mogę od takiej decyzji się odwołać i jakie mam szanse na pozytywne rozpatrznie mojego odwołania. Koszt naprawy auta wyniósł mnie 7,5 tys. PLNPozdrawiam i prosze o jakąś porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaska11 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 w takim układzie żądaj odszkdowania od warsztatu, będzie trudniej wyegzekwowaćaby Ci pomóc musiałabym widzieć co napisali Ci w piśmie odrzucającym roszczenie,i wtedy można spróbować się odwołać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkurylo Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 moge przeslac pismo na emaila ..zaklad nie chce wyplacic - twierdzi ze musi to pokryc ubezpieczycielKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi