sniady Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Z jakich firm korzystaliście i jakie waszym zdaniem są godne polecenia. Jeśli nie na forum to piszcie na priv? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Kolego precyzyjnie o co chodzi ?czego szukasz coś będziesz ubezpieczał czy korzystał Poszukaj jest tu kilka pytań może bardziej precyzyjnie niż Ty to uczyniłeś postawionych na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sniady Posted November 3, 2009 Author Share Posted November 3, 2009 Miałem wypadek samochodowy i chodzi mi o firm lub kancelarię która by zajęła się sprawą mojego odszkodowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 ok, wybacz mają ciekawość ale miedzy innymi do tego jestto forum, może opisz krótko swój problem a ktoś z szanownych Kolegów poradziew wskaże właściwą drogę wyjścia z impasu Nie mówię że szkoda kaski na firmę o którą pytasz ale może okazać się że jest inne rozwiązanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sniady Posted November 3, 2009 Author Share Posted November 3, 2009 A wiec tak miałem wypadek dwa lata temu, doznałem złamania nogi i jestem już po zakończeniu leczenia i teraz przyszedł czas o staranie się o odszkodowanie z polisy OC sprawcy. Jak już pisałem wyżej szukam firmy lub kancelarii odszkodowawczej, wiem ze w necie jest ich bardzo dużo ale chodzi mi o opinie ludzi którzy z nich korzystali i się nie zawiedli.A więc pomóżcie napiszcie jakie firmy są dobre i profesjonalne i nie zdzierają 30% odszkodowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kati55 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Na tym forum dzięki bogu nie podajemy nazw firm ani niczego nie polecamy . Zresztą co Ci da opinia kogoś kogo i tak nie znasz pomyśl !!!! Nie wiesz czy czasem osoba która daną firmę , adwokata , radce poleca nie jest z nim w jakis sposób zwiazana .... Takie opinie można sobie między bajki włożyć .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sniady Posted November 3, 2009 Author Share Posted November 3, 2009 Rozumiem ze takie opinie są mało użyteczne, ale chciałbym się po prostu dowiedzieć które firmy biorą mniej niż 20% bo o taką mi chodzi a wertowanie internetu i dzwonienie do każdej z nich po kolei już mnie męczy, a sami wiecie ile ich jest, większość z nich bierze ok 30% a ja uważam ze to jest za dużo!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kati55 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Niestety bez tego się nie obejdzie musisz podzownić powysłać meile aby się zapoznać z warunkami (umową ) niestety nikt za Ciebie tego nie zrobi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Tak na marginesie to się rozpisałeś opisując problem pytanie podstawowe : co do tej pory zrobiłeś i czy wykonałeś podstawowezgłoszenie, czy czasem nie sondujesz ?Stary, kati napisała nie podajemy nazw firm !ja cały czas nie bardzo rozumiem jaki masz problem piszesz że starasz się o odszkodowanie i copowiem wprost zaczynasz od d... strony ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348212 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Tych co biorą tak niskie stawki to albo chcą zabłysnąć na rynku swoja taniością bo są początkowi albo nie mają klientów(a za coś firma musi funkcjonować). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekkisiel Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Mam taki sam problem jaką firmę wybrać chodzi o odszkodowanie powypadkowe w końcu po to jest te forum !!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aty Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 tomekkisiel wrote: Mam taki sam problem jaką firmę wybrać chodzi o odszkodowanie powypadkowe w końcu po to jest te forum !!!!!!!!!! no to raczj nie zrozumiales idei tego forum napewno nie jest po to aby polecac sobie firmy zreszta jakas masz pewnosc ze ten kto poleca to nie jest pracownik tej firmy zadnej .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominika Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 sniady wrote: Rozumiem ze takie opinie są mało użyteczne, ale chciałbym się po prostu dowiedzieć które firmy biorą mniej niż 20% bo o taką mi chodzi a wertowanie internetu i dzwonienie do każdej z nich po kolei już mnie męczy, a sami wiecie ile ich jest, większość z nich bierze ok 30% a ja uważam ze to jest za dużo!!! |po tylu latach to bym nie liczyla na taka mala prowizje. To jest stara sprawa i moze byc i 35% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominika Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 tomekkisiel wrote:Mam taki sam problem jaką firmę wybrać chodzi o odszkodowanie powypadkowe w końcu po to jest te forum !!!!!!!!!!jak chcecie dostac informacje to nie blokujcie mozliwosci wysylania priwów:D:Dtutaj nikt Wam publicznie nie powiemoze powiedziec z kim pracowal i jakie sa warunki ale nie da Ci reklamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
satis Posted September 2, 2012 Share Posted September 2, 2012 Witam Podstawowe znaczenie ma to, co konkretna firma zrobi w Twojej sprawie. Więc od tego trzeba zacząć i zapytać: jak prowadzi sprawę, co może uzyskać (konkretnie, jakie świadczenia i w jakiej wysokości) i oczywiście time. Bo jeśli będziesz bazował tylko na prowizji, to możesz zostać w japonkach. Prowizja ma znaczenie wtórne i powinna decydować jeśli już mamy konkretne osoby, którym możemy powierzyć naszą sprawę. Znaczenie ma wysokość świadczenia, gdyż może być rozbieżność od kilku, do kilkunastu, czy nawet kilkudziesięciu tysięcy - za złamanie nogi. To jest ważne, a nie prowizja taka, czy siaka. Owszem są pewne granice wysokości prowizji, której wysokość trąca o wyzysk lub nim jest. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maria1661348260 Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 Witam. Też jestem zdania mojego poprzednika. Są tańsze firmy ale robią tyle ile biorą prowizji, średnio się przykładają a potem jeszcze możesz mieć problem z wyegzekwowaniem własnych pieniążków od nich, które dostałeś od ubezpieczyciela. Jeśli chcesz więcej informacji sniady to podaj namiar na Ciebie, opowiem Ci co i jak z tym wszystkim.Ja współpracuję z TPP firma bierze 20 % i mają dość dużą skuteczność. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CentrumOdszkodowan Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Witam, proszę o kontakt. Odpowiemy na każde Pana pytanie: 727923238 Pozdrawiamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł1661348261 Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Witam,dokonując wyboru firmy która zajmie się odszkodowaniami należy zwrócić uwagę na kilka podstawowych cech:1) na wysokości prowizji jak wiadomo są jakieś granice i według mnie zostały one określone na 20 punkcie procentowym i mówimy tu o podstawowej (standardowej) umowie,2) Stosowaniu zrozumiałych zapisów w umowie3) Udzielanie bezpłatnych konsultacji poszkodowanym ( również bezpłatna analiza)4) Zaplecze adwokacko-radcowskie5) W przypadku wejścia na drogę sądową pokrycia kosztów postępowaniaBo zgodnie w zasadą success fee zarabiają tylko w wypadku sukcesu a to motywuje do działania bezpośrednio na korzyść klienta a pośrednio na rzecz firmy.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Ja dodam jeszcze pobieranie prowizji od jakich świadczeń a od których nie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts