pepo Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam, 17.09.2009 podczas wykonywania obowiązków służbowych uległem wypadkowi. Wypadek zgłosiłem bezpośredniemu przełożonemu oraz w BHP.Następnego dnia zgłosiłem się na Izbę przyjęć w Szpitalu- diagnoza-skręcenie stawu kolanowego,kontrola za 2 tygodnie, L 4 również. W między czasie sporządzony został protokół powypadkowy...stan mojego kolana nie poprawił się, udałem się do lekarza na kontrolę, nie mogłem wyprostować kolana lekarz stwierdził uszkodzenie łąkotki. Za jakiś czas miałem artroskopię, okazałą się , że mam zerwane wiązadło krzyżowe przednie oraz uszkodzona łąkotkę, której część boczną trzeba było usunąć. Rehabilitacja przebiega prawidłowo zakończę ją w połowie listopada, natomiast rekonstrukcję wiązadła mogę zrobić później,prawdopodobnie za rok lub dwa ( wszystko zależy od terminów)bez tego da się żyć.Do pracy wracam w połowie Listopada. Czy na ostatniej kontrolnej wizycie, którą będę miał tuż przed pójściem do pracy, lekarz może mi wypisać druk N-9 do ZUSu, czy mój pracodawca może składać odpowiednie dokumenty do ZUS, czy jest określony czas minimalny po którym zgłasza się w ZUSie dokumenty odszkodowawcze?Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 O odszkodowanie można się starać po zakończeniu leczenia i rehabilitacji i wtedy też pracodawca może wysłać dokumenty do ZUS.Na zaświadczeniu o stanie zdrowia N9 lekarz powinien wpisać informację, że leczenie i rehabilitacja zakończona.Jeśli do czasu ostatniej wizyty u lekarza zakończysz leczenie i rehabilitację to oczywiście możesz poprosić o wypełnienie N9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi