playauto Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Witam mam takie pytanie Moja babcia został około 7 lat temu potracona na pasach przez młodego kierowcę. Odbyła się sprawa kierowca został skazany na kare w zawieszeniu. Wedułk orzeczenia sadu uszczerbek na zdrowiu był przekraczający 7 dni . Babcia miał powybijane zęby , krwiaka na mózgu ,połamane nogi ogólne stłuczenia naruszona siatkówkę oka itp. . Sad zasadził odszkodowanie 500zł a PZU z OC wypłaciło 7000zł niestety od momentu wypadku babcia kuleje straciła wzrok na jednym oku bezpowrotnie . Przeszła 4 operacje .Ogólnie ma problemy z poruszaniem i podupadła na zdrowiu . Lekarstwa jak wszyscy wiemy kosztują a i ma problemy w codziennym funkcjonowaniu. Parę dni temu nie wiadomo z kąt dzwoniła jakaś babka proponując aby przesłała na fax dokumenty sprawy . Bo mogą uzyskać odszkodowanie . Niestety poza faxem nie mam żadnych danych tej firmy bo Babcia nie wyraźnie zapisała. Czy ktoś z was jest wstanie pomóc czy w takim przypadku jest szansa uzyskać cokolwiek czy to po prostu ktoś próbuje naciągnąć osoby starsze. Proszę o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anieka0206 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 to była pewnie konsultantka firmy , która uzyskuje odszkodowania, oni tak dzwonią z info, że "pomagają" i ew. proponują bezpłatną analizę dokumentów by sprawdzić , czy istnieje szansa / podstawa by rościć o odszkodowanie z OC dla poszkodowanych, obliczają czy odszkodowanie wówczas uzyskane przez Twoją babcię było adekwatne do obrażeń, czy zostało zaniżone i pewnie coś z tego będzie ( o ile wyślesz te dokumenty) bo 7.000zł za takie obrażenia to raczej za mało , no i jeszcze podstawą jest to , zę Twoja babcia nadal odczuwa następstwa urazów odniesionych w wypadku. Masz numer fax- u , tak? to najprawdopodobniej jest też numer telefonu do tej firmy , więc zadzwoń tam i sie dowiedz , więcej o Tej firmie. A zresztą w jaki sposób ktoś "coś" straci jeśli te dokumenty wyślesz, bo np by spać spokojniej , zamaż dane twojej babci , podaj np tylko nr telefonu , to info o Was będzie minimalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anieka0206 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 sebastiang wrote:Anieka0206moja firma nie wybiera sobie klientów , ale fakt ja ich wyszukuje takie mam też obowiązkidziwi mnie ,że firma w tak materialny sposób podeszła do tak poważnej sprawymam nadzieje ,że playauto się ze mną skontaktuje i poczuje prawdziwa opiekę jaką zapewnia się klientom Tak jakby nie rozumiem o co chodzi, dlaczego pijesz do mnie?Panie Przedstawicielu, chyba Twoje "wyszukiwanie klientów" przez to forum , już nie potrwa długo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anieka0206 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 uwierz mi , że wiem! A osoba , która napisała pierwszy post , to z treści jej wypowiedzi nie wynika by szukała Firmy , która się zajmie sprawą jej babci , Tylko zadała pytanie : "Czy ktoś z was jest wstanie pomóc czy w takim przypadku jest szansa uzyskać cokolwiek czy to po prostu ktoś próbuje naciągnąć osoby starsze."więc napisałam , że , ze takie firmy i owszem dzwonią i oferują swoje usługi , napisałam również w jakim celu im potrzebne owe dokumenty! " cyt " po drugie nie szukam wrogów ,ale pisząc ,że moje wyszukiwanie klientów na tym forum nie potrwa długo - wiesz według mnie to nie Ty podejmujesz takie decyzje tylko Administratorzy"i owszem nie ja o tym decyduję , Ale byli ( z naciskiem na BYLI) już tacy ja TY ...pozdrawiam i życzę owocnej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anieka0206 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 ojej i już zniknął... sebastiang Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Na całe szczęście....są tak upierdliwi, że nie dobrze się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi