mariusz25 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 witam miałem kolizje 18-06-2007 na parkingu przyzakładowym sprawcą był obcokrajowiec który miał samochód z wypożyczalni Polskiej. spisałem ze sprawcą kolizji oświadczenie do której on się przyznaje winy . zgłosiłem do jego ubezpieczyciela a jest nim ALLIANZ, na drugi dzień przyjechał rzeczoznawca wycenił moje straty porobił zdjęcia spisał protokoły i powiedział że do 14 dni będzie po wszystkim ale tak nie jest bo czekam do dzisiejszego dnia czyli 19-10-2007Dzwoniąc do nich otrzymuje informacje takie jak" oczekujemy na dokumentacje od sprawcy kolizji " Jak długo się czeka na likwidacje szkody i co się stanie jak sprawca kolizji nie dostarczy dokumentacji jakiej potrzebuje dany ubezpieczyciel poradzcie co trzeba w takiej sytuacji zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejtan Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Pamietaj ze ubezpieczyciela obowiazuja termniy likwidacji szkody : Termin likwidacji szkodyW przypadku likwidacji szkód z ubezpieczenia OC likwidacja szkody (wypłata odszkodowania) musi nastąpić w ciągu 30 dni licząc od dnia zawiadomienia o szkodzie. W przypadku nieuzasadnionej zwłoki w wypłacie odszkodowania, ubezpieczyciel ma obowiązek wypłacić ustawowe odsetki. W przypadkach tego wymagających okres wypłaty odszkodowania może być przesunięty do 90 dni. Są to przypadki, w których sprawca szkody odwołuje się od decyzji lub toczy się postępowanie karne lub cywilne. W przypadku likwidacji szkód związanych z ubezpieczeniem dobrowolnym AC, termin ten wynosi 30 dni, chyba że umowa ubezpieczenia mówi inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi