tomq Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Opis:- wypadek samochodowy- odszkodowanie z OC sprawcy- szkoda całkowita- wycena pojazdu przed szkodą zaniżona Szczegóły dot wyceny wartości pojazdu przed szkodą:- wycena firmy ubezp. w Info-Expert na październik: 15300zł- ja też zrobiłem taką samą wycenę na Info-Expert przez www na październik (16550zł)- w ich i mojej wycenie wartość podstawowa pojazdu jest identyczna (14200)- różnica w wycenach powstała na skutek korekt na plus, a dokładnie:* nie uwzględnienia przez nich korekt za ABS i ASR w wyposaż. dodatkowym (+250zł wg mojej wyceny Info-Expert)* nie uwzględnienia przez nich korekty na plus za przebieg (+ 1000 zł wg mojej wyceny Info-Expert)- łącznie moim zdaniem (a właściwie wg Info-Expert) zaniżyli wartość pojazdu przed szkodą o ok 1250zł- dodatkowo wycena wg Eurotax wyszła na 17400zł, a fakturę zakupu (kwiecień 2009) mam na 16800zł Pytania:- jak napisać do towarzystwa ubezpieczeniowego odwołanie w tej sprawie żeby nie mieli się do czego przyczepić- co musi być w takim odwołaniu, np. powołanie się na jakieś ustawy itp.- jaki mam czas na złożenie odwołania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Zrobiłeś kosztorys a nie potrafisz napisać odwołania ? Przedstaw dokumenty, które będą świadczyć, że ich wartość wedle wyceny jest niższa niż w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominika Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Polisa zawarta w oddziale czy u agenta? Jesli udowodnisz, ze agent zle wyliczyl wartosc auta to zawsze mozesz skorzystac z jego polisy oc. Generalnie im wiecej napiszesz tym lepiej dla Ciebie.Przede wszystkim zapoznaj sie z warunkami ubezpieczenia AC. Kodeks cywilny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi