Jump to content
Forum Odszkodowania

zlamana kosta przysrodkowa

master332
 Share

Recommended Posts

czesc mam pytanie otoz zlamalem koste przysrodkowa z lekkim przemieszczeniem ale lekarz powiedzial ze to przmieszczenie jest za male i nie ma sensu robic zadnych operacji, powiedzial ze wystarczy gips na 6tyg. tu mam pytanie poniewaz za ok 8tyg od momentu zlamania wyjezdzam i czy do tego czasu bede mogl chodzic juz bez nie mowie o jakims duzym wysilku po prostu chodzic bez kul ew z stabilizatorem. i ostanie czy wie ktos jak wyglada sprawa z rehabilitacja, staw nie byl uszkodzony

• 2 weeks later...
Miałam takie złamanie kilka lat temu, u mnie szybko się wówczas kość zrosła ale samo unieruchomienie powoduje upośledzenie nogi po ściągnięciu gipsu choćby z powodu zaniku nieużywanych mięśni ,zapytaj lekarza czy byłaby możliwa orteza zamiast gipsu, taką ortezę można ściągnąć do kąpieli, nie daje ryzyka ucisku na nerwy czy naczynia jak w przypadku gipsu.

czesc bylem u ortopedy po dwoch tygodniach i powiedzial ze wystarczy 5tygodni nie 6 i zalozyl mi lekki gips i kazal chodzic juz o jedenj kuli zeby obciazac troche ta noge i tak robie juz nic mnie nie boli z tym ze o tej jedenej kuli chodze tylko po domu bo jednak w szkole czy gdzies czuje sie pewniej z 2 no i szybciej;D. i takie jeszcze pytanie co do tej jedenej kuli wiem ze lekarz powiedzial ze moge sam tez sie czuje na silach ale czy to nie spowoduje jakiegos krzywego zrostu czy czegos takiego?

Master332,jak lekarz pozwolił bez kul to smiało tak rób.Nie bedziesz przez to miał krzywego zrostu.Chodzenie z jedna jest najgorsze bo bardzo obciąża kręgosłup.Więc jesli masz zgode to chodz bez, a po szkole możesz z doma ,bo jak mówisz sam czujesz sie z nimi bezpieczniej.Pozdrawiam ;-))

chyba zle przeczytales;D chodzilo mi o to ze moge chodzic z jedna kula a nie bez . z tym obciazeniem kregoslupa to fakt ale to jeszcze 2 tygodnie i i tak chodze tylko w ten spodob po domu no i mam 18lat nie 60 wiec nie powinno to jakiegos urazu zostawic;D

master332 wrote:

chyba zle przeczytales;D chodzilo mi o to ze moge chodzic z jedna kula a nie bez . z tym obciazeniem kregoslupa to fakt ale to jeszcze 2 tygodnie i i tak chodze tylko w ten spodob po domu no i mam 18lat nie 60 wiec nie powinno to jakiegos urazu zostawic;D

Jak będziesz chodził nieumiejętnie z jedną kulą to bez różnicy czy masz 18 lat czy 60!

nie chcialem nikogo obrazic chodzili mi tylko o to ze nie bede chodzil tak dlugi czas i duzo tylko po domu wiec nawet jak technika nie bede zbytnio dobra czego nie wiem;D to nic nie powinno sie stac. jak kogos obrazilem to przepraszam tak z rozpedu napisalem;)