Kończy mi się ubezpieczenie i zastanawiam się o zmianie ubezpieczyciela, bo Hestia po szkodzie zażyczyła sobie sumę która mnie po prostu przerasta.
Jak to z nimi jest jeśli chodzi o wypłacenie szkód?
Założył Edzio.king, 19 listopada 2009 · 441 wyświetleń
Kończy mi się ubezpieczenie i zastanawiam się o zmianie ubezpieczyciela, bo Hestia po szkodzie zażyczyła sobie sumę która mnie po prostu przerasta.
Jak to z nimi jest jeśli chodzi o wypłacenie szkód?
ergo HESTIA
Miałem zgłoszoną szkode i spużnilem się 3dni z zapłaceniem składki za polise AC. Po 30dniach zapytałem dzwoniąc na infolinie co do wypłacenia mi odzkodowania i uslyszałem od konsultanta że muszę zapłacić zaległą rate przesłac xero dowód wpłaty i likwidator zmieni tok postępowania że wszystko będzie wypłacone.
Przeprosilem za to że zaniedbałem z mojej strony zapłate raty informując aby podać tą info likwidatorowi + załączyłem xero i przesłałem przez e-kąto informując że spowodowane opużnienie było moim czasowym pobytem poza krajem.Po trzech dniach
dostałem wiadomość że odmówiono mi wypłacenia odszkodowania i w ciągu 7dni mogę odwołać się do sądu .
Proszę o jakąś pomoc
Edzio.king napisał(a):
Właśnie często dostępne są warunki OC gdzie można poczytać a z AC bywają problemy, ale dzięki za wpis. Nie wiele piszę o Allianz a szkoda. Myślałem o Link4 ale jak sobie tu o nich poczytałem to oczy mi się szeroko otwarły.
Allianz raczej ma dobra opinię ja osobiście mogę polecić PZM bądź Compense ponieważ z tymi firmami współpracuje