jg1985 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Robiłem instalacje wody w mieszkaniu w bloku i rozszczelniło się połączenie. Więc żeby nie mieć problemów z tym Państwem (zresztą bardzo miłym) zgodziłem sie pokryć szkody z mojego ubezpieczenia OC. Jeśli juz je płace to pomyślałem czemu nie. Firma, która naprawiała szkodę wykonała kosztorys i wystawiła fakture. Ja ją zapłaciłem a PZU pokryło mi tylko 50% uzasadniając w piśmie, że kosztorys obejmuje zakres prac, które nie zostały uwzglednione podczas oględzin. Co zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 A czy chciałbyś płacić za to czego nie zniszczyłeś? Niestety pospieszyłeś się z płaceniem - należało przesłać kosztorys do PZU celem weryfikacji, a po zatwierdzeniu faktury do zapłacenia. W tej sytuacji pozostaje jedynie złożenie odwołania i ponowna weryfikacja faktur. Być może uda się udowodnić, iz niektóre czynności były niezbędne w związku z technologią naprawy zalanego mieszkania. Na koniec pozostaje rozmowa z sąsiadami - bardzo możliwe, że "przy okazji" wykonali prace remontowe nie związane bezpośrednio ze szkodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi