ktopor Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Witamwłasnie dostałem odmowę wypłaty odszkodowania uzasadnienie zbyt niska szkoda!uszkodziłem miske olejowa w swoim samochodzie, dokonałem naprawy w serwisie, zamaist wymainy miski (koszt samej miski 1400 zł) poleciłem jej spawanie (koszt 400zł) łacznie z olejem, filtrami, sprawdzeniem panewek na FV widnieje kwota ok 1400 zł. Mój ubezpieczyciel wycenił naprawę na 450 zł?Dostarczyłem wiec FV oraz kosztorys wykonawczy na kwotę ok 1400 zł i odwołałem sie.Dziś ponownie dostałem decyzje i potwierdzenie ze weług nich nalezy mi sie 400 złJak dochodzic swoich roszczeń? Dlaczego nie biorą pod uwage FV która ja fizycznie musiałem zapłacić. I jeszcze jedno pytanie na decyzję w sprawie odwołania czekałem 2 miesiące czy na takie zwłoki nie ma jakiś przepisów. Pozdrawiam i prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Zapewne w OWU AC jest zapis, że ubezpieczyciel nie ponosi odpowiedzialności za szkody dotyczące płynów eksploatacyjnych. Nie wierzę, aby nie było to zapisane w decyzji którą otrzymałeś! Zatem TU zwróciło pieniądze tylko za robociznę, a wymiana olejów i filtrów jest na Twój koszt. Swoją drogą to na co wydałeś te ok 1000zł...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 no ileś pewnie kosztowało wy i zamontowanie, ale pewnie nie 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi